Διαδηλωτές σε αντιπαράθεση με άνδρες των ΜΑΤ καθώς προσπαθούν να ματαιώσουν ηλεκτρονικό πλειστηριασμό σε συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Δημοσιογράφος τραυματίστηκε από δακρυγόνα στα επεισόδια για τους πλειστηριασμούς

Χημικά στα μάτια του δέχθηκε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, Δημήτρης Λάππας, κατά τη διάρκεια των συμπλοκών μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών έξω από συμβολαιογραφείο στην οδό Σκουφά, όπου γινόταν πλειστηριασμός.

Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό στην οποία αναφέρει: “Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λάππας τραυματίστηκε την ώρα που κάλυπτε τους πλειστηριασμούς ακινήτων από αστυνομικούς, όταν δέχτηκε χημικά τα οποία εκτόξευαν κατά πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την ενέργεια της αστυνομίας και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συνάδελφο.Οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στους χώρους που εκτυλίσσονται τα γεγονότα και η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να μην τους εμποδίζει στην άσκηση των καθηκόντων τους αλλά αντίθετα να τους προστατεύει”.