“Διαδηλώνουμε για τις ζωές μας”: Πρωτοφανής σε συμμετοχή οι κινητοποιήσεις κατά των όπλων




Εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί εξοργισμένοι από τη σφαγή του σχολείου της Φλόριντα τον περασμένο μήνα, συμμετέχουν  στη μεγάλη κινητοποίηση “πορεία για τη ζωή μας” με βασικό αίτημα τον έλεγχο για την οπλοκατοχή.

Οι διαδηλωτές πλημμύρισαν την λεωφόρο Πενσυλβάνια στην Ουάσινγκτον και ζητουσαν απο την Γερουσία και τον πρόεδρο Τραμπ να παρέμβει στο θέμα της οπλοκατοχής προειδοποιώντας τους πολιτικούς  με πλακάτ που έγραφαν “Αν προτιμήσουν τα όπλα από τα παιδιά μας, μαυρίστε τους

“Οι πολιτικοί είτε εκπροσωπούν τους ανθρώπους, είτε φεύγουν. Σταθείτε στο πλάι μας ή προσέξτε, οι ψηφοφόροι έρχονται “, δήλωσε στο πλήθος ο Cameron Kasky, ένας 17χρονος μαθητής από το γυμνάσιο Πάρκλαντ που έγινε η μεγάλη σφαγή.

Ένας άλλος απο τους επιζώντες του Parkland, ο Ντέιβιντ Χόγκ, δήλωσε ότι σήμερα ξημέρωσε μια καινούργια μέρα. “Μπορείτε να ακούσετε τους ανθρώπους που βρίσκονται στην εξουσία να τρέμουν”, είπε, και το πλήθος ξέσπασε σε δυνατά χειροκροτήματα.

“Θα διασφαλίσουμε ότι οι καλύτεροι άνθρωποι θα βγουν στις εκλογές  για να κυβερνήσουν όχι ως πολιτικοί, αλλά ως Αμερικανοί. Έπειτα δείχνοντας τον τρούλο του Καπιτωλίου φώναξε: “Αυτο δεν κανει την δουλειά του όπως πρέπει. Εμείς μπορούμε και θα αλλάξουμε τον Κόσμο”

Εικόνες δείχνουν ανθρώπους να έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους σε πολλες πόλει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως Ατλάντα, Βαλτιμόρη, Βοστόνη, Σικάγο, Λος Άντζελες, Μαϊάμι, Μινεάπολις  Νέα Υόρκη και άλλες.

Περισσότεροι από 800 διαδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τους συντονιστές.

Πηγή: Reuters

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: