Προβληματίζει την Άγκυρα η αλλαγή στο Στέητ Ντιμπάρτμεντ για την στάση των ΗΠΑ στην Αφρίν




Σε θέματα που έχουν να κάνουν με την επιχείρηση, “Κλάδος Ελιάς”, στο Αφρίν, τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για την Μανμπίζ, αλλά και την Ανατολική Γούτα, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του, Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου, μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, TRT Haber, ανέφερε ότι η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δημιουργήσουν μια “ασφαλή ζώνη”, γύρω από την  πόλη Μανμπίζ, εάν η Ουάσιγκτον τηρήσει τις υποσχέσεις της. Όπως δήλωσε, η συμφωνία με τις ΗΠΑ για την Μανμπίζ, παραμένει σε ισχύ και δεν θα αλλάξει λόγω της αλλαγής του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών. Σημείωσε ταυτόχρονα, ότι ο νέος Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Μάϊκ Πομπέο, δεν είναι καλά ενημερωμένος για το θέμα, και αυτό θα φέρει καθυστέρηση 1-2 εβδομάδων.

Για την επιχείρηση “Κλάδος Ελιάς”, στο Αφρίν, ανέφερε ότι οι τουρκικές δυνάμεις και οι αντάρτες σύμμαχοί τους, θα εκκαθαρίσουν την πόλη από τους Κούρδους αντάρτες σύντομα. Όπως είπε αυτό έχει γίνει σε ποσοστό 70%, και όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση, η Τουρκία δεν έχει καμία πρόθεση να παραδώσει το Αφρίν, στη  κυβέρνηση της Συρίας.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου, αναφέρθηκε και στην Ανατολική Γούτα, δηλώνοντας ότι οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών εργάζονται για να εκκενώσουν τος μαχητές της οργάνωσης Nusra Front, από εκεί.

 
HellasJournal.com, Reuters
15/03/2018 11:00
Αθήνα, Greece

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: