Δεδομένος ο κίνδυνος γενίκευσης τυχόν εμπλοκής με την Τουρκία, λέει ο Νίκος Σοφιανός




«Η σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι μέρος της τουρκικής προκλητικότητας που πλέον προχωρεί σε προκλήσεις και στο έδαφος» τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε παρέμβασή του στον τ/σ ΣΚΑΙ, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση καλλιέργησε εφησυχασμό και σε αυτό το θέμα και παρέπεμψε στους ΝΑΤΟϊκούς εταίρους και στην ΕΕ που δήθεν υπερασπίζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Ανέφερε ότι, στο πλαίσιο αυτό, και λαμβάνοντας υπόψη ότι τώρα η Τουρκία προχωρά σε προκλήσεις και στο έδαφος, ενώ μέχρι τώρα είχαμε προκλήσεις στον θαλάσσιο και στον εναέριο χώρο «η συνέχεια είναι δεδομένη (και) ο κίνδυνος μιας εμπλοκής», σημειώνοντας ότι «οι εικόνες που είδαμε στο Αφρίν σηματοδοτούν την τρίτη χώρα στην οποία έχει εισβάλει η Τουρκία μετά την Κύπρο και το Ιράκ και φυσικά το να παραπέμπονται τα εθνικά θέματα, όπως λένε, στο ΝΑΤΟ και στους Αμερικάνους είναι τουλάχιστον πρόκληση, όταν είναι γνωστή η θέση αυτής της συμμαχίας απέναντι και στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αλλά απέναντι και στην σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών».

«Ο συνεκτικός κρίκος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι τα μνημόνια που ψήφισαν, το ότι σε αυτή την επικίνδυνη περίοδο κρατούν τον ρόλο του σημαιοφόρου για την προώθηση των αμερικανατοϊκών σχεδίων, γι αυτό και τα “μπράβο” του Αμερικανού πρεσβευτή είναι καθημερινά. Αυτή είναι η αριστερόστροφη, όπως λένε, πολιτική» πρόσθεσε.

Ο κ. Σοφιανός είπε ακόμα ότι «μαζί με αυτό έχει ανοίξει η όρεξη για drones στη Λάρισα, μιλάμε για τη Σύρο και την Αλεξανδρούπολη» ενώ στην ερώτηση αν «αυτό είναι κακό» απάντησε: «Κακό είναι ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα μετά τις ΗΠΑ σε νατοϊκές δαπάνες».

Στην παρατήρηση ότι «η Ελλάδα είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ» απάντησε ότι η χώρα «είναι σύμμαχος σε μια λυκοσυμμαχία μαζί με την Τουρκία, σε μια συμμαχία που δεν αναγνωρίζει κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, δεν αναγνωρίζει σύνορα και γι αυτά όλα υπάρχει συμφωνία όλων των άλλων πλην του ΚΚΕ».

19/03/2018 14:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: