Χωρίς θύματα και τραυματισμούς ο ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ που έπληξε την Ινδονησία




Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματισμοί από τη σεισμική δόνηση των 6,4 ρίχτερ που σημειώθηκε στα ανοικτά του ινδονησιακού αρχιπελάγους των Μολούκων, ωθώντας τις αρχές να εκδώσουν προειδοποίηση για τσουνάμι, που όμως ήρθη πολύ γρήγορα, ενώ δεν αναφέρθηκαν θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές, γνωστοποίησαν σεισμολόγοι και οι τοπικές αρχές.

Ο σεισμός σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας τοπική ώρα (στις 23:14 της Κυριακής, ώρα Ελλάδας) σε βάθος 171 χιλιομέτρων, στη θάλασσα Μπάντα, σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο.

Εκδόθηκε προειδοποίηση για σεισμικά παλιρροϊκά κύματα από το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό που ήρθη λίγη ώρα αργότερα αφού οι ειδικοί του έκριναν ότι δεν υπήρχε «απειλή για τις χώρες του Ινδικού».

Το επίκεντρο εντοπίστηκε σε αραιοκατοικημένη περιοχή στη θάλασσα της Μπάντας, περίπου 222 χλμ. βορειοδυτικά των νησιών Τανιμπάρ της Ινδονησίας. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Σεισμός 6,1 βαθμών είχε σημειωθεί την 26η Φεβρουαρίου στην ίδια περιοχή, χωρίς επίσης να αναφερθούν θύματα ή ζημιές. Η Ινδονησία βρίσκεται στον «δακτύλιο της φωτιάς» του Ειρηνικού, όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες και η σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα είναι συχνή και σφοδρή.

Τον Δεκέμβριο του 2004, η ινδονησιακή επαρχία Ατσέχ, στη Σουμάτρα, χτυπήθηκε από καταστροφικό σεισμό 9,1 βαθμών και τσουνάμι, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 170.000 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

26/03/2018 05:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Τζακάρτα, Ινδονησία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: