Μπορεί ένας “έντιμος συμβιβασμός” να συμβιβαστεί με την ιστορία ενός Έθνους;




Του Νίκου Αντωνιάδη* – Νέα Υόρκη

“Πιστεύουμε σε ένα έντιμο συμβιβασμό, όχι σάπιο, που θα κερδίσουν και οι δύο πλευρές και δεν πρόκειται να υπάρξει χαμένος. Παίρνεις το κύριο για σένα, δίνεις το κύριο και για τον άλλον, σε αυτό το συμβιβασμό δεν μπορείς να πάρεις όλα όσα έχεις στο νου σου και μεταφυσικά πιστεύεις”.

Στην πολιτική, μπορεί να υπάρξει “έντιμος συμβιβασμός” όταν μιλάμε για την ιστορία, την περιουσία ενός έθνους αναφορικά σε αυτό που ανέφερε ο αγαπητός Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Νίκος Κοτζιάς, τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα και θεωρώ ως έναν από τους καλύτερους πολιτικούς που πέρασαν ως τώρα (βοηθώντας και την Κύπρο ιδιαίτερα);

Εν-τιμή: Είναι η πράξη που γίνεται με ευσυνειδησία, ειλικρίνεια, ηθικότητα και τιμιότητα. Ο κ. Κοτζιάς έχει αποδείξει ότι διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά. Οι Σκοπιανοί όμως τα διαθέτουν; Ο κ. Νίμετζ τα διαθέτει; Οι γύρω ενδιαφερόμενοι τα διαθέτουν για να μην αδικήσουν (ξανά) τον Έλληνα, τον “φιλότιμο” Έλληνα, μια λέξη-αξία, που δεν μπορεί να μεταφραστεί σε άλλη γλώσσα;

Αυτός ο λαός θέλει πράξεις, κουράστηκε να βλέπει την ιστορία του, την περιουσία του, τον πολιτισμό του να πηγαίνουν πέρα-δώθε, Τουρκία-Σκόπια και τουμπαλίν. Τα απαιτεί, δεν τα διαπραγματεύεται. Φωνάζει, δεν σιγομουρμουρίζει! Όπως φώναξε στην Θεσσαλονίκη, όπως φώναξε στην Αθήνα, όπως φώναξε στην Νέα Υόρκη, όπως θα φωνάξει ξανά, μέχρι να νιώσει πως τα ξένα αρπακτικά σταμάτησαν (αν σταματήσουν ποτέ!).

Μπορεί να συμβιβαστεί με την όποια αλλαγή της ιστορίας του, ακόμη κι αν αυτή η “αλλαγή” έχει να κάνει μόνο με το όνομα Μακεδονία; Φωνάζουν από την μια άκρη μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου επειδή νιώθουν ότι ένα παιδί τους (Μακεδονία) κινδυνεύει! Και δεν μιλάμε για 1, 2, 3 ή 5,000. Μιλάμε για εκατομμύρια Έλληνες που ψάχνουν να σώσουν την χαμένη περηφάνια τους. Μια περηφάνεια, που πλέον μόνο οι Έλληνες αθλητές μας δίνουν όταν βγαίνουν στο ψηλότερο βάθρο και ακούγεται ο εθνικός ύμνος.

Ευχή μου, ο ικανότατος πολιτικός Νίκος Κοτζιάς να μπει μπροστά με αποφασιστικότητα, προς όφελος της υπερηφάνειας του Έλληνα. Θεωρώ πως αυτή τη στιγμή είναι ο μόνος που θα μπορούσε να βγάλει τα κάρβουνα από τη φωτιά στην (ακόμη μια) δύσκολη ώρα της Ελλάδας!

  • * Πολιτικό Μάρκετινγκ και Επικοινωνία
  • (Πολιτική Ανταγωνιστικότητα και Απόδοση)
  • Συντάκτηςikypros.com και L.AVoice
  • https://www.linkedin.com/in/nicolaosantoniades

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: