Αθώος ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος για το επίμαχο άρθρο, κατά των ομοφυλοφίλων στο διαδίκτυο




Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, κ. Αμβρόσιος, σχετικά με άρθρο που είχε δημοσιεύσει στο διαδίκτυο, κατά των ομοφυλοφίλων.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κατηγορείτο για σύνταξη και ανάρτηση, στο προσωπικό του ιστολόγιο, κειμένου μίσους και προτροπής σε βία, σε βάρος των ομοφυλόφιλων, που περιελάμβανε την επίμαχη φράση «Φτύστε τους».
Δικάστηκε για παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας, με την πλευρά των ομοφυλόφιλων μηνυτών του να υποστηρίζει, ότι με πρόθεση προέτρεψε τον κόσμο σε εναντίον τους ενέργειες, με διακρίσεις, μίσος και βία, βάσει του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, κατά τρόπο τέτοιο, που τους εξέθεσε σε κίνδυνο, απειλώντας τη ζωή, την ελευθερία και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μητροπολίτης στην απολογία του ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, υποστήριξε πως «κανένας δεν έφτυσε κανέναν και κανένας δεν επιτέθηκε σε κανέναν επειδή το είπα εγώ. Δεν έπρεπε να είμαι κατηγορούμενος».
Η έδρα δέχτηκε τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι οι εκφράσεις «φτύστε τους, μαυρίστε τους» αναφέρονταν σε πολιτικούς και όχι σε ομοφυλόφιλους και ότι ήταν μεταφορικές.
«Τέλος καλό όλα καλά. Λυπάμαι που κούρασα τον κόσμο τόσες ώρες. Του ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου», δήλωσε μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από κληρικούς και φίλους του Αμβρόσιου.

Την αθώωση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου είχε προτείνει νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου Αιγίου.

ΠΗΓΗ:http://tempo24.news

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: