Αποπροσανατολισμός οι κοινωνικές συναντήσεις, λέει η ΕΔΕΚ για δείπνο ΠτΔ και Ακιντζί




“Οι συναντήσεις κοινωνικού χαρακτήρα αποτελούν πορεία αποπροσανατολισμού από την πραγματική ουσία του κυπριακού προβλήματος”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.

“Δεν είμαστε αντίθετοι ούτε στα κοινωνικού χαρακτήρα δείπνα ούτε στις συναντήσεις διερευνητικού χαρακτήρα με στόχο την επανέναρξη ενός σωστού διαλόγου με στόχο την επίλυση του Κυπριακού.

Όμως σε μια περίοδο κορύφωσης των προκλητικών ενεργειών από την πλευρά της Τουρκίας και των εκβιαστικών δηλώσεων από την πλευρά των εκπροσώπων του κατοχικού καθεστώτος, οι συναντήσεις κοινωνικού χαρακτήρα (δείπνο) στην ουσία αποτελούν πορεία αποπροσανατολισμού από την πραγματική ουσία του προβλήματος αλλά και άμβλυνσης της οποιασδήποτε προσπάθειας για ενίσχυση της πολιτικής της Κυριακής Δημοκρατίας από τρίτους.

Επαναδιατυπώνομε τη θέση και την άποψή μας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση θα έπρεπε να προχωρήσουν σε άμεση προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας για ενημέρωση της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και την κατάθεση αιτήματος, όπως προνοεί και η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ του Μαΐου 1983, για σύγκληση Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό και πλήρη αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων.

Η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει με σωστούς σχεδιασμούς να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και όχι να ακολουθεί τις όποιες εξελίξεις προσπαθεί να διαμορφώσει η Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
31/03/2018 10:45

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: