Απέχουμε πολύ από έναν διάλογο συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής, λέει ο Τζανακόπουλος




Τη θέση πως οποιαδήποτε συνεργασία με το «νεογέννητο» Κίνημα Αλλαγές προϋποθέτει «καθαρές κουβέντες» από τα στελέχη του εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Real fm.

Ο κύριος Τζανακόπουλος υπογράμμισε την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει σε πολιτική αυτοκριτική για το παρελθόν. Ο ίδιος εξήγησε πως αυτή την περίοδο δεν υπάρχει κανένα νόημα δομημένου διαλόγου τονίζοντας ωστόσο πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως ανοιχτός σε συζητήσεις με άτομα από τον συγκεκριμένο χώρο, τα οποία ωστόσο αντιλαμβάνονται τα πολιτικά λάθη και τα πολιτικά αδιέξοδα.

Μεταξύ εκείνων που θα έπρεπε να πράξει η πλευρά του Κινήματος Αλλαγής θα ήταν – σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο – η αποστασιοποίηση από τις επιλογές που έγιναν μετά το 2011, που η στρατηγική σύμπλευση με τη ΝΔ μετατράπηκε σε πολιτική ταύτιση, μια σοβαρή πολιτική τοποθέτηση σε σχέση με την ανάγκη για την ανατροπή της λιτότητας και μια καθαρή στάση σε ό,τι αφορά στα ζητήματα διαφθοράς, τα ζητήματα θεσμικής αναβάθμισης της ελληνικής Πολιτείας.

«Παρά το γεγονός ότι στο Κίνημα Αλλαγής υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν ούτε τις ίσες αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, ούτε τη συμπόρευση με τη ΝΔ, αυτή η συζήτηση δεν διεξάγεται ακόμα με σοβαρότητα, και αυτό έχει να κάνει κυρίως με το ότι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο βαρύνεται για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η χώρα, δεν θέλησε ποτέ να κάνει πολιτική αυτοκριτική τόσο για τη διαδρομή μέχρι το 2010, όσο και για τις επιλογές από το 2010 μέχρι το 2015», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σε ερώτηση για την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με τη συγκρότηση ενός μετώπου δημοκρατίας απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι πρόκειται για «μια γελοία πολιτική τοποθέτηση που δεν είναι άξια σχολιασμού».

18/03/2018 15:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: