“Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές”: Ο Ερντογάν μιλά για “τεχνητά σύνορα” και “μεγάλη Τουρκία”




Για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ξεπέρασε τα εσκαμμένα και προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις και απειλές κατά πάντων. Σε ομιλία του στη Σαμσούντα ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι οραματίζεται μια μεγάλη Τουρκία και ότι μετά το Αφρίν ξεκινά μια νέα εποχή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα  τουρκικών μέσων ο ισλαμιστής Ερντογάν αναφέρθηκε στις εξελίξεις μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο λέγοντας

Δεν έχουμε ξεχάσει πώς βγήκαμε απο τον πόλεμο και, με ποιους όρους. Δεν έχουμε ξεχάσει πώς άλλαξε η κατάσταση και η ιστορία 600 ετών. Τι δώσαμε γι αυτό. Τι έπρεπε να εγκαταλείψουμε, ακόμα και μετά τη νίκη. Δεν ξεχνάμε  τα τεχνητά σύνορα που σχεδιάσαν στον χάρτη και τις πληγές που ανοίξαν στην καρδιά μας”.

Και  ο Τούρκος πρόεδρος κατέληξε:

«Την μεγάλη Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε. Αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας. Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές!».

Το νέο παραλήρημα του Ταγίπ Ερντογαν έρχεται λίγες ώρες μετά τη σκληρή απάντηση των Ευρωπαίων για τις τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγάιο και Κύπρο και λίγο πριν από τη συνάντηση της Δευτέρας στην Βάρνα στη Βάρνα με τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τουσκ.

Πληροφορίες από: sozcu.com.tr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: