Άγρια λεηλασία του Αφρίν από τους ατάκτους του Ερντογάν: Κλέβουν τα πάντα, μέχρι κουβέρτες




Οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού λεηλάτησαν σπίτια και καταστήματα στην καταληφθείσα πόλη του Αφρίν.

Μετά την εκδίωξη των Κούρδων οι Σύροι σύμμαχοι της Άγκυρας άρπαξαν και κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αντάρτες άρπαξαν από ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές μέχρι τρόφιμα και κουβέρτες, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Τα αρπαγμένα αγαθά φορτώθηκαν σε μικρά αυτοκίνητα και μεταφέρθηκαν εκτός της πόλης. Οι περισσότεροι από τους 350.000 ανθρώπους που βρίσκονταν στην πόλη απομακρύνθηκαν κατά τη διάρκεια της τουρκικής επιχείρησης που ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου.

Η τουρκική σημαία υψώθηκε στο Αφρίν καθώς εισήλθαν στην πόλη οι Τούρκοι και οι σύμμαχοί τους.

Όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί της συμπεριφοράς των ανταρτών. Κάτοικος της πόλης δήλωσε στο AFP ότι είδε τους Σύρους αντάρτες να λεηλατούν τα πάντα και να φορτώνουν τη λεία τους σε κλεμμένα οχήματα.

Άλλοι αντάρτες κατέστρεψαν κάβες με οινοπνευματώδη ποτά κατά τις επιταγές του Ισλάμ. Επίσης καταστράφηκε το άγαλμα του Κούρδου ήρωα Kawa.

ΠΗΓΗ: AFP.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: