Ζήτημα μετονομασίας του αεροδρομίου Μακεδονία βάζει ο Γιάννης Μπουτάρης




Θέμα αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου Μακεδονία και των ΚΤΕΛ έθεσε κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης το βράδυ της Δευτέρας, ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, προκαλώντας αντιδράσεις.

«Θα κρατήσουμε τον όρο Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν ότι κατεβαίνουν στα Σκόπια», είπε μεταξύ άλλων ο Γ.Μπουτάρη, συμπληρώνοντας πως το ζήτημα είναι τι κάνουμε και εμείς όχι μόνο οι άλλοι.

Το πρωί της Τρίτης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανήλθε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, λέγοντας πως εξέφρασε προσωπικές του σκέψεις. Πρότεινε, μάλιστα, ως ιδέα να μετονομαστεί το αεροδρόμιο της πόλης σε «Νίκος Γκάλης».

«Εγώ δεν είπα ότι πρέπει να αλλάξουμε το όνομα, εγώ είπα ότι πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε» δήλωσε ο κ. Μπουτάρης. «Αν ετίθετο θέμα μετονομασίας του αεροδρομίου, θα πρότεινα να το πούμε “Νίκος Γκάλης”, ώστε να μην ξύνουμε μόνιμα πληγές» πρόσθεσε.

Εκτίμησε παράλληλα ότι «το πρόβλημα για τα Σκόπια δεν είμαστε εμείς, είναι η Τουρκία» και συμπλήρβσε ότι στη γειτονική χώρα «δεν εκφράζει αλυτρωτική διάθεση το Σύνταγμά τους, τα ίδια λέει και το δικό μας. Ότι περάσανε μια δύσκολη περίοδο με τον ανεκδιήγητο Γκρουέφσκι, δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι ανθρωποφάγοι».

Με καυστικό τρόπο αντέδρασε στις τοποθετήσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης ο ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Ο κ. Δήμαρχος να αφήσει τη διπλωματία και τη διαπραγμάτευση στους διπλωμάτες και να ασχοληθεί με τις δικές του αρμοδιότητες. Π.χ. με την καθαριότητα και την αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη του» έγραψε ο κ. Κουμουτσάκος στο Twitter.

«Ο κ. Μπουτάρης είναι ταλαιπωρημένος από το μεγάλο συλλαλητήριο και ο κ. Τσίπρας συγχυσμένος από τον “ετερόκλητο όχλο”, όπως τον αποκάλεσε. Τους λέω ένα πράγμα που λέει ο λαός: Να μαζευτούν και να συνέλθουν» είπε στον στον Antenna ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση και ο κ. Μπουτάρης είναι σε αναντιστοιχία με την ελληνική κοινωνία» και διερωτήθηκε αν ο κ. Μπουτάρης ξέρει πού είναι Δήμαρχος.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: