Ξεπέρασε τα όρια ο κατοχικός ψευτο-“υπουργός” Εξωτερικών: “Αυτή τη φορά δεν είχαμε βία…”




Σε νέες προκλήσεις προχώρησε ο κατοχικός και παράνομος “υπουργός” Εξωτερικών του ψευδοκράτους, Κουτρέτ Οζερσάι, σχετικά με την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις έρευνες που γίνονται εκεί.

«Αυτή τη φορά δεν χρησιμοποιήθηκε βία, αλλά έγιναν διπλωματικές κινήσεις», είπε προκλητικά ενώπιον της κατοχικής «Βουλής» υποστηρίζοντας μάλιστα ότι το θέμα δεν είναι μόνο υλικό αλλά υπάρχει και ζήτημα «θαλάσσιας αρμοδιότητας».

Ο ίδιος δήλωσε ανυποχώρητος λέγοντας ότι δεν είναι προς συζήτηση τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και προκλητικά ισχυρίστηκε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία «προέβη σε μονομερή βήματα χωρίς τη βούληση των Τουρκοκυπρίων».

Θέλοντας να προειδοποιήσει πως το ψευδοκράτος θα προχωρήσει σε διάφορες συμφωνίες μονομερώς θύμισε την υποτιθέμενη συμφωνία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του ψευδοκράτους με την Τουρκία και είπε: «Εάν εσείς δεν θέλετε να μιλάτε μαζί μας, τις ενέργειες που κάνατε εσείς θα τις κάνουμε κι εμείς».

Ο κατοχικός παράνομος “υπουργός” τάχθηκε υπέρ των αποτρεπτικών ενεργειών από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι εάν χρειαστεί μπορεί να έρθει στην ατζέντα μια διμερής συμφωνία για την οριοθέτηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.

27/02/2018 22:35
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Α. Βικέτου
Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: