Ξανά στην κορυφή με ρεκόρ νικών ο ΠΑΟΚ: Κέρδισε 3-0 την ΑΕΛ στην Τούμπα




Ο ΠΑΟΚ νίκησε άνετα την ΑΕΛ με 3-0 στην Τούμπα, στη συνάντηση με την οποία έκλεισε η αυλαία της 21ης αγωνιστικής στη Super League και επανήλθε στην κορυφή της βαθμολογίας, αφήνοντας πίσω του την ΑΕΚ.

Ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο με τα γκολ των Σάκχοφ (12΄), Βαρέλα (40΄), ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Πρίγιοβιτς στο 48ο λεπτό.

Νωρίς από το ξεκίνημα του αγώνα ο ΠΑΟΚ έθεσε τις βάσεις της νίκης και προηγήθηκε σύντομα. Στο 12′ από οργανωμένη επιθετική ενέργεια από αριστερά ο Μπίσεσβαρ συνεργάστηκε με τον Βιεϊρίνια, η σέντρα του Πορτογάλου έστειλε την μπάλα στο κεφάλι του Πρίγιοβιτς, ο Σέρβος έκανε κεφαλιά-πάσα στον Σάκχοφ που δεν είχε παρά να σπρώξει τη μπάλα στο κενό τέρμα και να ανοίξει έτσι το σκορ.

Στο 16′ ο Βιεϊρίνια έφθασε κι αυτός κοντά σε ένα γκολ αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε απομάκρυνε ο Μπόζοβιτς, με τον Αγκάνοβιτς να κάνει αισθητή την επιθετική διάθεση της Λάρισας στο επόμενο λεπτό χωρίς όμως να ανησυχήσει τον Πασχαλάκη.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ είχε μετατρέψει σε μονόλογο το παιχνίδι και με πίεση επιθετικά δημιούργησε διαδοχικά ρήγματα στην άμυνα των Θεσσαλών. Σε ένα από αυτά ο Φερνάντο Βαρέλα παραβίασε στο 40′ με κεφαλιά για δεύτερη φορά την εστία του Μπόζοβιτς, μετά από κόρνερ του Πέλκα, για να εδραιώσει την κυριαρχία του ΠΑΟΚ και να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην αγωνιστικότητα της ομάδας του, στην προσπάθειά της να αναρριχηθεί και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στην επανάληψη ο Ηλίας Φυντάνης άλλαξε κάποιους συσχετισμούς με την είσοδο του Μλαντένοβιτς αλλά αυτό δεν έφερε ουσιαστικό αποτέλεσμα. Πολύ σύντομα ο ΠΑΟΚ αύξησε το σκορ στο 3-0 με ωραίο σουτ του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 48′.

Προοδευτικά κι ενώ ο ΠΑΟΚ είχε πλήρη κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο, η Λάρισα έρριξε “λευκή πετσέτα”. Οι ευκαιρίες δημιουργούνταν και χάνονταν και οι Θεσσαλοί αγωνίζονταν για να περιορίσουν την σε βάρος τους έκταση του σκορ. To τελικό 3-0 αντικατοπτρίζει την αγωνιστική κυριαρχία του γηπεδούχου ΠΑΟΚ, που βλέπει πλέον με τις καλύτερες προϋποθέσεις τη συνέχειά του στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη του αυτή αναρριχήθηκε πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και κατέρριψε ένα μοναδικό ρεκόρ: την επιτυχία 9 συνεχόμενων νικών στο πρωτάθλημα, που δεν είχε ποτέ σημειώσει στην ιστορία του και τη 14η σερί νίκη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ρεκόρ αξιοσημείωτα και ενδεικτικά της λαμπρής φόρμας που διανύει η λαοφιλής ομάδα, που είχε τη θερμή συμπαράσταση 15 χιλιάδων περίπου φίλων της.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Κίτρινες κάρτες: Φατιόν, Ντέλετιτς (από τον πάγκο), Γκοϊκοβιτς

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (73′ Αζεβέδο), Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Πέλκας (78′ Κάνιας), Μπίσεσβαρ, Κάμπος (62′ Μάκ), Πρίγιοβιτς

Λάρισα (Η. Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Γκοϊκοβιτς, Γιοβάνοβιτς (46′ Μλαντένοβιτς), Ζίζιτς, Γουάλας (82′ Χούμπτσεφ), Φατιόν, Λαγός, Μασούρας, Αγκανόβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Ναζλίδης (66′ Περόνε).

Ντίνος Καραμητρούσης, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: