Βαρύ κατηγορητήριο για τον ΠΑΟΚ, κινδυνεύει με μηδενισμό και αφαίρεση τριών βαθμών




Ενώπιον ενός ιδιαίτερα επιβαρυντικού κατηγορητηρίου θα βρεθεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ την Παρασκευή , οπότε θα εκδικαστεί από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League η υπόθεση της μη διεξαγωγής του ντέρμπι της περασμένης Κυριακής με τον Ολυμπιακό.

Ο αθλητικός δικαστής κάλεσε σε απολογία την ομάδα της Θεσσαλονίκης με βάση το άρθρο 15, παράγραφος 3, εδάφιο (ε) του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, που αναφέρει: «Εάν από την ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από έξι χιλιάδες ευρώ (6.000) έως ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000).

Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τρεις (3) αγωνιστικές». Επίσης, η κλήση σε απολογία επικαλείται το άρθρο 21, παράγραφος 3 του ΚΑΠ, που προβλέπει μηδενισμό για την ομάδα που κρίνεται υπαίτια για τη μη διεξαγωγή (ή τη διακοπή) ενός αγώνα.

Ταυτόχρονα, ο αθλητικός δικαστής θα εξετάσει και την ένσταση που υπέβαλε ο ΠΑΟΚ κατά του Ολυμπιακού, με την οποία ζητά την τιμωρία των «ερυθρολεύκων», θεωρώντας αδικαιολόγητη την αποχώρησή τους από τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας. Για την εκδίκαση της ένστασης, κλήθηκαν στο πειθαρχικό όργανο τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΟΚ.

Τέλος, σε απολογία κλήθηκε και η ΠΑΕ Ατρόμητος, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στο παιχνίδι της Δευτέρας (26/2) με την ΑΕΚ.

28/02/2018 17:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: