Προτάσεις από 23 τουριστικές επιχειρήσεις της Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 47,8 εκατ. ευρώ, έχουν υποβληθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο, τόνισε από την Τρίπολη και από το βήμα του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, τον προηγούμενο μήνα, δημοσιεύθηκε η πρόσκληση των 120 εκατ. ευρώ του ΕΣΠΑ για την ίδρυση νέων τουριστικών επιχειρήσεων. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε,

  • Υλοποιήθηκε το προηγούμενο έτος πρόγραμμα για την αναβάθμιση υπαρχουσών τουριστικών επιχειρήσεων,  και ότι στην Πελοπόννησο αξιολογήθηκαν θετικά 25 προσωρινοί δικαιούχοι, οι οποίοι θα επιδοτηθούν με 1,54 εκατ. ευρώ.
  •  Στην Τρίπολη, με συνεργασία του υπουργείου Υποδομών και του δήμου, δημιουργείται Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και Μνήμης στα υπόγεια του Δικαστικού μεγάρου, «εκεί από όπου οι κρατούμενοι της Αντίστασης οδηγούνταν στο εκτελεστικό απόσπασμα και όπου στους τοίχους διατηρούνται ακόμα τα μηνύματά τους».
  • Άμεση χρηματοδότηση για τους Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων που έχουν απομείνει στην Περιφέρεια και για τους οποίους η χώρα εξακολουθεί να πληρώνει πρόστιμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα υπάρξει μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων .
  • Το ΣΔΙΤ Πελοποννήσου είναι πια έτοιμο να προχωρήσει, μετά από την παρέμβαση της κυβέρνησης, προκειμένου να υπάρξει λύση συμβατή με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ανακύκλωσης και το συνολικό εθνικό σχεδιασμό και τις προτεραιότητες που θέτει για ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι μέσω διαπραγμάτευσης, και χωρίς να κινδυνεύσουν καθόλου οι πόροι του ΕΣΠΑ, η κυβέρνηση πέτυχε:

-Μείωση της εγγυημένης ποσότητας
-Μείωση του πραγματικού τελικού κόστους
-Μείωση της διάρκειας της Σύμβασης
-Εναρμόνιση με τους στόχους του Εθνικού Σχεδιασμού
-Ενίσχυση της διαλογής στην πηγή
-Ενίσχυση του ρόλου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

27/02/2018 22:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η. Κάνιστρας
Πάτρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: