Στιγμιότυπο από την μεταφορά των θυμάτων σε νοσοκομειακά αυτοκίνητα. Φωτογραφία via CNN

Τραγωδία στη Φλόριντα: Για “πολλά θύματα” κάνει λόγο ο διευθυντής του σχολείου

«Πολλοί είναι οι νεκροί» από την επίθεση ενόπλου σε ένα λύκειο στη Φλόριντα, δήλωσε ο Ρομπέρ Ροάνσι, διευθυντής του σχολείου Marjory Stoneman Douglas στην πόλη Πάρκλαντ, στην ανατολική ακτή της Φλόριντας, με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μπρόουαρν να αναφέρει ότι ο δράστης έχει συλληφθεί. Λέγεται Νίκολας Κρούζ.

«Ο ένοπλος βρίσκεται τώρα υπό κράτηση», ανέφερε με tweet το γραφείο του σερίφη, ενώ σε άλλη ανάρτηση τόνισε ότι τουλάχιστον 14 θύματα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία.

Πυροσβεστικές αρχές ανέφεραν στο CBS Miami ότι 20 έως 50 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Εικόνες που μετέδωσαν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έδειξαν δεκάδες μαθητές να βγαίνουν τρέχοντας από το σχολείο, κάποιοι με ψηλά τα χέρια. Ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της αστυνομίας έχουν περικυκλωσει το σχολείο.

«Οι προσευχές μου και τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων στην τρομερή ένοπλη επίθεση στη Φλόριντα», δήλωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτηση στο Twitter. «Κανένα παιδί, δάσκαλος, ή οποιοσδήποτε άλλος δεν θα πρέπει ποτέ να νιώθει ανασφαλής σε ένα αμερικανικό σχολείο», πρόσθεσε.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτής της τρομερής κατάστασης στην κομητεία Μπρόουαρν στη Φλόριντα με αναφορές για πυροβολισμούς σε σχόλειο», ανέφερε με tweet του ο Μάρκο Ρούμπιο, γερουσιαστής της Πολιτείας.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας με ανάρτηση στο Twitter δήλωσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τοπικούς αξιωματούχους για το περιστατικό.

Δηλώσεις μαθήτριας του σχολείου Η Nicole Baltzer, 18 ετών, δήλωσε ότι ήταν στην τάξη τριγωνομετρίας περίπου 10 λεπτά πριν από το τέλος της σχολικής ημέρας όταν ακούσθηκε ο συναγερμός πυρκαγιάς. Καθώς οι μαθητές εκκένωναν το σχολείο, άκουσε έξι πυροβολισμούς και όλοι άρχισαν να τρέχουν πίσω στο σχολείο, δήλωσε η Baltzer στη Sara Ganim του CNN. “Άκουσα πυροβολισμούς, τουλάχιστον σαν έξι. Ήταν πολύ κοντά”, δήλωσε η μαθήτρια.

Σχετικές ειδήσεις εδώ

Σχετικό link εδώ

Περισσότερες ειδήσεις ΗΠΑ εδώ

14/02/2018 23:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters-Sputnik-Xinhua
Μαϊάμι

Be the first to comment on "Τραγωδία στη Φλόριντα: Για “πολλά θύματα” κάνει λόγο ο διευθυντής του σχολείου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*