To ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει απομάκρυνση αμάχων από την Ανατολική Γούτα




Το Yπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ο συριακός στρατός θα προχωρεί σε αναστολή των αεροπορικών επιδρομών στην Ανατολική Γούτα, στο πλαίσιο μιας καθημερινής κατάπαυσης του πυρός στον θύλακα των ανταρτών, από τις 9.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι, αρχής γενομένης την Τρίτη.

Ο Υποστράτηγος Γιούρι Γιεφτουσένκο, επικεφαλής του ρωσικού στρατιωτικού κέντρου παρακολούθησης της εκεχειρίας στη Συρία, δήλωσε ότι μαχητές που βρίσκονται στο θύλακα κρατούν εκατοντάδες ομήρους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Το ρωσικό κέντρο, μαζί με τη συριακή κυβέρνηση, τόνισε ότι αποφάσισαν μια καθημερινή «ανθρωπιστική εκεχειρία» για την απομάκρυνση των αρρώστων και των τραυματισμένων από την περιοχή.

«Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν κινητοποιηθεί και είναι έτοιμα να υποστηρίξουν άμεσα αποστολές διάσωσης σε αρκετές περιοχές στην Ανατολική Γούτα μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, καθώς και εκατοντάδες ιατρικές διακομιδές», δήλωσε η Λίντα Τομ, εκπρόσωπος Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ στην Δαμασκό.

Η ίδια σημείωσε ότι σε στρατιωτικές επιχειρήσεις των τελευταίων 48 ωρών στην Ανατολική Γούτα έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 30 άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, ενώ οι βομβαρδισμοί ενάντια στη Δαμασκό συνεχίζονται από τον ανταρτοκρατούμενο θύλακα.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

ΚΥΠΕ – ΑΠΕ – Ρωσία/ΜΟΣΧΑ 26/02/2018 21:30

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: