Το ντέρμπι θα κριθεί στα δικαστήρια: Με αφαίρεση βαθμών κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ




Δεν ξεκίνησε πότε το μεγαλύτερο ντέρμπι της αγωνιστικής που όλοι οι φίλαθλοι περίμεναν με αγωνία. Ο αγώνας του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό διακόπηκε πριν καν αρχίσει απογοητεύοντας όχι μόνο τους όσους ήταν στο γήπεδο αλλά και εκείνους που περίμεναν να το απολαύσουν από την οθόνη της τηλεόρασης τους.

Ο αγώνας διεκόπη μετά τον τραυματισμό του προπονητή του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρθία από αντικείμενο που πέταξε φίλαθλος, και ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει ακόμα και με αφαίρεση βαθμών 

Είχαν περάσει  τέσσερις  ώρες όταν ο διαιτητής του αγώνα  Αλέξανδρος Αρετόπουλος συμπλήρωσε το φύλλο αγώνα και το οποίο απεστάλη με email.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διαιτητής ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του Ολυμπιακού ότι ο προπονητής της ομάδας τραυματίστηκε από αντικείμενο που έπεσε στο γήπεδο. Ο γιατρός που τον εξέτασε διαπίστωσε εκδορές και εκχυμώσεις.

Οι υπεύθυνοι της ομάδας του Πειραιά ζήτησαν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Το βέβαιο είναι ότι αναφέρεται πως ο αγώνας δεν ξεκίνησε εξαιτίας του τραυματισμού του προπονητή του Ολυμπιακού. Η υπόθεση θα ακολουθήσει πλέον το δρόμο της δικαιοσύνης όπου θα κριθεί η τύχη του.

  •  Σύμφωνα με το άρθρο 15, παρ. 3, ε, εφόσον δεν ξεκίνησε ο αγώνας, προβλέπεται ως και αφαίρεση βαθμών από τους γηπεδούχους. Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών, όπως είχε συμβεί και στον Παναθηναϊκό, μετά τον τραυματισμό του Βλάνταν Ίβιτς στο ντέρμπι του δικέφαλου στη Λεωφόρο, τότε τα δεδομένα αλλάζουν στην κορυφή της βαθμολογίας της Superleague.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα ο προπονητής του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρθία δέχτηκε ένα ρολό (από ταμειακή μηχανή, όπως λένε οι πληροφορίες) στο πρόσωπο.

Αμέσως επέστρεψε στα αποδυτήρια όπου εξετάστηκε από τον γιατρό του αγώνα. Σαράντα λεπτά αργότερα ο προπονητής του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία, διακομίστηκε με μικρό βαν, συνοδευόμενος από τους παράγοντες του αγώνα και της ομάδας του, σε εφημερεύον νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για περαιτέρω εξετάσεις και ιατρικό έλεγχο.

Όπως ανακοινώθηκε από το Ιατρικό Διαβαλκανικό κέντρο, ο  προπονητής του Ολυμπιακού θα παρέμεινε νοσηλευόμενος όλη την νύχτα και θα πάρει εξιτήριο την επόμενη μέρα.

Μετα τις εξελίξεις αυτές υπήρξε ένταση στα αποδυτήρια αλλά κι έξω από το γήπεδο.

Προσχεδιασμένο, λέει ο ΠΑΟΚ

Για προσχεδιασμένη ενέργεια των ανθρώπων του Ολυμπιακού μίλησε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος στο συνδρομητικό κανάλι της Nova. Ο Κυριάκος Κυριάκος στάθηκε στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα, μιλώντας για «προκατασκευασμένη κίνηση.

“Ο Ολυμπιακός ήρθε εδώ με συγκεκριμένο στόχο. Από την αρχή είχαν ψευδαισθήσεις τραυματισμών, Όπως δεν σεβάστηκαν τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, έτσι δεν σεβάστηκαν και σήμερα. Κρίνονται όλοι, για όσα κάνουν στο ποδόσφαιρο. Ήταν προκατασκευασμένη η κίνηση για τον Ολυμπιακό. Το μόνο που ήρθαν να κάνουν ήταν να ουρλιάζουν, τίποτα άλλο. Δε συνεργάστηκαν με τον γιατρό του αγώνα για τον προπονητή τους. Το μόνο που ήρθαν να κάνουν ήταν να προκαλέσουν, να ανεβάσουν τους τόνους. Έκαναν πολύ μεγάλο αγώνα να το πετύχουν αυτό”.

«Περιμέναμε μια συγνώμη», λέει η πλευρά του Ολυμπιακού

Πριν την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού ο εκπρόσωπος Τύπου της πειραϊκής ΠΑΕ Κώστας Καραπαπάς, έκανε την εξής δήλωση για το σημερινό συμβάν της μη τέλεσης του αγώνα ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού:

«Υπήρξαν προκλήσεις από πλευράς τόσο στις σουίτες, όσο και στη φυσούνα και στα αποδυτήρια. Υπήρξε μια ένταξη και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ξέφυγαν. Περιμέναμε για όλα αυτά μια ‘συγγνώμη’, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο, όπως πριν από λίγες μέρες σε άλλο γήπεδο. Το θέμα είναι ότι έπεσε στον προπονητή ένα ρολό ταμειακής, το οποίο δεν ήταν ανοιχτό και γι’ αυτό είχε δύναμη σαν να έπεφτε πέτρα. Αν θέλουν στον ΠΑΟΚ να γίνουν πραγματικά μια μεγάλη ομάδα, πρέπει να φέρονται με πολιτισμό. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ωστόσο, εμείς είμαστε Ολυμπιακός και δεν καταλαβαίνουμε από αυτά και από τέτοιες έδρες».

Μικροεπεισόδια έξω απο το Γήπεδο

Μιάμιση ώρα μετά την καθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα το μεγαλύτερο μέρος των 28.000 φιλάθλων είχε αποχωρήσει από το γήπεδο. Φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα αποδυτήρια και αποδοκίμαζαν τους «ερυθρόλεκους».

Με μία σύντομη επιχείρηση και με τη χρήση δακρυγόνων οι αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν το πλήθος των οπαδών του ΠΑΟΚ, που έξω από το γήπεδο της Τούμπας είχαν αποκλείσει την κεντρική θύρα και αποδοκίμαζαν τον Ολυμπιακό. Οι συγκεντρωμένοι οπαδοί απομακρύνθηκαν σε απόσταση από το γήπεδο.

Αποχώρησαν οι δυο ομάδες από το γήπεδο

Λίγο μετά τις 11 μ.μ., αποχώρησε αρχικά η αποστολή του ΠΑΟΚ από το γήπεδο της Τούμπας και στη συνέχεια αυτή του Ολυμπιακού, από ένα ντέρμπι που ποτέ δεν ξεκίνησε. Στο γήπεδο παρέμεινε ισχυρή αστυνομική δύναμη. Οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων απέφυγαν κάθε σχόλιο για την λυπηρή αυτή εξέλιξη που αμαύρωσε το ελληνικό πρωτάθλημα.

Έξω από το γήπεδο και σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων περιμετρικά, υπάρχουν θραύσματα από πέτρες και πλακάκια που πέταξαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ όταν απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς όμως να φαίνονται ζημίες στα παρκαρισμένα εκεί αυτοκίνητα.

Ο Ιβάν Σαββίδης ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Τελευταίοι από όλους αποχώρησαν και οι διαιτητές από το γήπεδο της Τούμπας, χωρίς όμως να γίνει γνωστό το περιεχόμενο του Φύλλου Αγώνα που συνέταξαν, για το ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, που δεν διεξήχθη. Ο κ. Αρετόπουλος και οι βοηθοί του, αποχώρησαν με το βαν που είχε διατεθεί για την μετακίνηση τους, χωρίς ωστόσο να κάνουν την παραμικρή δήλωση.

Η αποστολή του Ολυμπιακού μετέβη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και ισχυρή αστυνομική συνοδεία.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: