Το Mητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης υμνεί το ‘Ορος Κουμγκάνγκ




Το Mητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης γιορτάζει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Νότιας Κορέας με έκθεση αφιερωμένη στο ‘Όρος Κουμγκάνγκ, ένα θαύμα της φύσης στη Βόρεια Κορέα. 

Σε αυτό το λατρευτικό βουνό όλων των Κορεατών επρόκειτο να διεξαχθεί την Κυριακή ένα πολιτιστικό θέαμα στο οποίο θα μετείχαν από κοινού αντιπροσωπείες των δύο Κορεών. Η παράσταση ωστόσο ακυρώθηκε ξαφνικά, ένδειξη των εύθραυστων προσπαθειών προσέγγισης μεταξύ των δύο χωρών με αφορμή τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση που θα αρχίσει αύριο, Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και έως το 2008, τον τόπο αυτό επισκέπτονταν κάθε χρόνο χιλιάδες Νοτιοκορεάτες αλλά η Σεούλ ανέστειλε τα ταξίδια αφότου ένας βορειοκορεάτης στρατιώτης σκότωσε έναν τουρίστα που ήταν εντός της απαγορευμένης ζώνης.

Τριάντα πίνακες της έκθεσης με τίτλο: “Διαμαντένια Βουνά: Ταξίδι και Νοσταλγία στην Κορεατική Τέχνη” που θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου, είναι αφιερωμένοι σε αυτό το θαύμα της φύσης που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της χερσονήσου χωρίς να είναι προσβάσιμο, αλλά και χωρίς να  απέχει πολύ από την πόλη Πιοντσάν που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

A. Γεωργίου, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: