Το μήνυμα του Μίκη μετά την επίθεση: “Θα καταλήξουν στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας”




“Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν φοβάται τις απειλές, όπως δεν φοβήθηκε ποτέ τίποτα και κανέναν στη ζωή του και αύριο θα είναι στην εξέδρα της πλατείας συντάγματος.” Αυτό επισημαίνουν συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη  μετά τη επίθεση αναρχικών στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη στην Ακρόπολη και την αναγραφή υβριστικών συνθημάτων  εναντίον του για το συλλαλητήριο.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά “ο μουσικοσυνθέτης έχει ραντεβού αύριο με την ιστορία” και  προσθέτουν ότι “όσοι τον πολεμούν θα καταλήξουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους

“Σήμερα το μεσημέρι κάποιοι άγνωστοι πέταξαν μπογιές στην οικία του Μίκη Θεοδωράκη και έγραψαν σύνθημα το οποίο υπογράφεται ως Αναρχικό.

Ας κρίνει ο Ελληνικός λαός ποιοι είναι οι πραγματικοί φασίστες και ποιοι είναι το πραγματικό παρακράτος, ποιοι απειλούν τον Μίκη Θεοδωράκη και ποιοι επιδιώκουν να τορπιλίσουν το αυριανό πανεθνικό Συλλαλητήριο στο οποίο θα μιλήσει ο Μίκης Θεοδωράκης στον ενωμένο Ελληνικό λαό που θα παρευρεθεί αύριο και το οποίο ο ίδιος και οι διοργανωτές, επιθυμούν να εξελιχθεί  ομαλά και εντελώς ειρηνικά.

Ότι και να κάνουν τους ενημερώνουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν φοβάται τις απειλές, όπως δεν φοβήθηκε ποτέ τίποτα και κανέναν στη ζωή του και αύριο θα είναι στην εξέδρα της πλατείας συντάγματος.

Ο Μίκης Θεοδωράκης αύριο έχει ραντεβού με την ιστορία. 

Οι σκοτεινοί κύκλοι που τον πολεμούν απ’ το 1940 και συνεχίζουν μέχρι και τις μέρες μας, είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν και πάλι στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Ως γνωστόν, τα ποντίκια όταν έρχεται η γάτα, πάντα εξαφανίζονται.

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού”

 

ΑΛΛΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: