Το δυστύχημα με τους πέντε νεκρούς ανέδειξε το πρόβλημα με τα στρατιωτικά ελικόπτερα στη Γαλλία




Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα με τα ελικόπτερα των Γαλλικών ενόπλων δυνάμεων. Τα ελικόπτερα του ατυχήματος στη νότια Γαλλία που στοίχισαν τη ζωή σε 5 ανθρώπους ανήκαν στη Γαλλική Στρατιωτική Διοίκηση Ελαφράς Αεροπορίας.

Η εν λόγω Διοίκηση, από το Νοέμβριο του 1955 εκπαιδεύει, υποστηρίζει, επιχειρεί και συντηρεί τα ελαφρά πτητικά μέσα του Γαλλικού Στρατού.

Σήμερα στην ALAT, όπως είναι γνωστή, επιχειρούν περί τα 330 ελικόπτερα, κυρίως SA 330 Puma, SA 341 Gazelle και επιθετικά ελικόπτερα Eurocopter EC665 Tiger.

Ο κύριος όγκος των μεταφορικών μέσων της Διοίκησης και της Σχολής Εκπαίδευσης που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της ALAT είναι παλαιός και αντιμετωπίζει προβλήματα διαθεσιμότητας.

Με την έλευση των Tiger τα προβλήματα συνεχίζονται καθώς το ελικόπτερο της Eurocopter παρουσιάζει συχνές βλάβες και σοβαρά προβλήματα διαθεσιμότητας.

Το τελευταίο διάστημα ήταν συχνές οι αναφορές για βλάβες σε ελικόπτερα, χωρίς ευτυχώς να θρηνήσουν οι Γαλλικές ένοπλες δυνάμεις ανθρώπινα θύματα, κάτι που δυστυχώς άλλαξε με το σημερινό δυστύχημα.

MIGNATIOU.COM
02/02/2018

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: