Συνάντηση με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt, είχε σήμερα, Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης. Φωτογραφία twitter @YDragasakis

Τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και το σχέδιο ανάπτυξης, συζήτησαν ο Δραγασάκης με τον Πάιατ

Τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης για την “ολοκλήρωση του Προγράμματος τον Αύγουστο και για την προετοιμασία της ασφαλούς και βιώσιμης αυτοδύναμης εξόδου της Ελλάδας στις αγορές”, τις εξελίξεις στο ζήτημα των σχέσεων με την ΠΓΔΜ και το ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στα Βαλκάνια, παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σε συνάντηση που είχε με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της αντιπροεδρίας, ο κ. Δραγασάκης επισήμανε τη σημασία της διαμόρφωσης του εθνικού σχεδίου για το μέλλον της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή. Βασικός άξονας του σχεδίου, το οποίο ήδη διαμορφώνεται, είναι το νέο υπόδειγμα δίκαιης και βιώσιμης Ανάπτυξης, σημειώνεται.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν, ακόμη, οι εξελίξεις στο ζήτημα των σχέσεων με την ΠΓΔΜ και η ανάδειξη του σημαντικού ρόλου που καλείται να διαδραματίσει η Ελλάδα στα Βαλκάνια.

Ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, ως πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, τάσσεται υπέρ της διαβαλκανικής συνεργασίας. Τόνισε δε, ότι η προσπάθεια επίλυσης εκκρεμοτήτων, όπως αυτή του ζητήματος της ΠΓΔΜ, στη βάση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης, θα συμβάλει στην αξιοποίηση της σημαντικής ευκαιρίας για την υλοποίηση ενός σχεδίου βαλκανικής συνανάπτυξης για τη σταθερότητα και την αναβάθμιση της θέσης της περιοχής συνολικά, στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ
02/02/2018 18:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Be the first to comment on "Τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και το σχέδιο ανάπτυξης, συζήτησαν ο Δραγασάκης με τον Πάιατ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*