Τις επόμενες ημέρες η έγκριση από το Eurogroup για τη δόση των 5,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα




Τις επόμενες ημέρες ακόμα και στο Eurogroup της 19ης Φεβρουαρίου, θα δοθεί η έγκριση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με αξιωματούχο της ευρωζώνης, ο οποίος διευκρίνισε πως απομένουν ανοιχτά μόλις τρία θέματα «τεχνικής φύσεως».

Ο ίδιος τόνισε ότι οι διαβουλεύσεις Αθήνας και θεσμών συνεχίζονται καθώς τα τρία αυτά θέματα αφορούν την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, του Ελληνικού και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Σχετικά με το ΔΕΣΦΑ, ο αξιωματούχος σημείωσε ότι έχουν γίνει βήματα προόδου, για το Ελληνικό, είπε, ότι αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, σημείωσε ότι οι θεσμοί εξετάζουν κατά πόσο λειτουργεί η συνεχής και απρόσκοπτη ροή τους.

Ερωτηθείς αν υπάρχει η πιθανότητα να δοθεί στην Ελλάδα προληπτική πιστωληπτική γραμμή, μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος του ESM, o αξιωματούχος της ευρωζώνης απάντησε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να το ζητήσει η Ελλάδα, η οποία αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται διατεθειμένη να το κάνει.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: