Φωτογραφία Εθνική Τράπεζα @NationalBankGR

Την πώληση της Banka NBG Albania ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ συνήψε οριστική σύμβαση πώλησης, της κατά 100% θυγατρικής της, Banka NBG Albania ShA με την American Bank of Investments SA.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της ΕΤΕ και σύμφωνα με τις σχετικές δεσμεύσεις προς τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η συναλλαγή έχει θετική επίδραση στο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET 1 της ΕΤΕ (με βάση το τρίτο τρίμηνο του 2017), ενώ υπόκειται στις συνήθεις κανονιστικές και λοιπές εγκρίσεις, συμπεριλαμβανομένων εγκρίσεων από (i) την Κεντρική Τράπεζα της Αλβανίας, (ii) την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Αλβανίας.

Η εταιρεία UBS Limited ενεργεί ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ αναφορικά με τη συναλλαγή, ενώ οι εταιρείες Freshfields Bruckhaus Deringer LLP και CR Partners ενεργούν ως διεθνείς και τοπικοί νομικοί σύμβουλοι αντίστοιχα.

Η εταιρεία Κεραμεύς & Συνέταιροι ενεργεί ως νομικός σύμβουλος της ABI.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

02/02/2018 19:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

1 Comment on "Την πώληση της Banka NBG Albania ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα"

  1. Απολλόδωρος | February 3, 2018 at 4:05 AM | Reply

    έτσι γίνεται η πολυδιάστατη εξωτερική της χώρας μας??? πουλώντας τις “βάσεις” μας δεξιά και αριστερά για χάρη της “δήθεν οικονομίας” επιτρέποντας σιγά σιγά την διείσδυση της Τουρκίας παντού και περιμένοντας αποκλειστικά τους επιχειρηματίες που “έδιωξε” απο την Ελλάδα να κάνουν “παιχνίδι”????

Leave a comment

Your email address will not be published.


*