Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (Δ) υποδέχεται τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς (Α) στη συνάντηση τους στο Υπουργείο Εξωτερικών, Αθήνα Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ υπό τον Νίμιτς

Με μια λιτή ανακοίνωση  το υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε για τη σημερινή συνάντηση  του Προσωπικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, κ. Matthew Nimetz, με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδος και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “ο κ. Matthew Nimetz, Προσωπικός Απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, συναντήθηκε από κοινού με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, κ. Νίκο Κοτζιά, και τον Υπουργό Εξωτερικών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, κ. Nikola Dimitrov, στα γραφεία του ΟΗΕ στη Βιέννη”.

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

“Σε συνέχεια μιας εποικοδομητικής συζήτησης στο πλαίσιο των προσπαθειών εξεύρεσης μιας αμοιβαία αποδέκτης λύσης γύρω από το ζήτημα του ονόματος, οι Υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών”.

 

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

13/02/2018 18:38
ΥΠΕΞ
Αθήνα

Be the first to comment on "Θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ υπό τον Νίμιτς"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*