Θα παραγγείλει η Τουρκία τα υπόλοιπα F-35; Σήμερα η καταληκτική ημερομηνία…




Η Τουρκία συμμετέχει ως συμπαραγωγός χώρα στην κατασκευή του υπερσύγχρονου Αμερικανικού μαχητικού αεροσκάφους F-35A και έχει δεσμευτεί να παραγγείλει τουλάχιστο 100 μονάδες του συστήματος. Όμως θα γίνει; Και είναι εύκολο με δεδομένο ότι μέλη του Κογκρέσου τάσσονται εναντίον της Άγκυρας…

Μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει σε παραγγελία μόλις 14 αεροσκαφών, ωστόσο δημόσια δηλώνει ότι θα παραγγείλει και τα υπόλοιπα αεροσκάφη για τα οποία έχει δεσμευτεί.

Παράλληλα, σε συνεργασία με κορυφαίους Βρετανούς σχεδιαστές και κατασκευαστές κινητήρων και μαχητικών αεροσκαφών σχεδιάζει το δικό της αεροσκάφος 5ης Γενιάς!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σήμερα, τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για να προχωρήσει η Τουρκία στην παραγγελία των υπολοίπων 86 αεροσκαφών F-35A προκειμένου να υλοποιηθεί η δέσμευσή της.

Μέχρι την ώρα αυτή δεν υπάρχει κάποια πληροφορία από την Τουρκία ότι θα προχωρήσει σε παραγγελία. Ενδέχεται να ζητήσει πίστωση χρόνου καθώς υπάρχουν διαρροές για αλλαγές στην παραγγελία που θα περιλαμβάνουν και την έκδοση F-35B κάθετης απο/προσγείωσης.

HellasJournal by Mignatiou.com, Daily Sabah
28/02/2018  5:00 a.m.
Άγκυρα, Τουρκία

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: