Τα αλλάζει και πάλι ο Ζάεφ: Θέλει άλλο πρόσωπο από τον Νίμιτς στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα




Η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ θα ζητήσει επιπλέον ένα πολιτικό ή διπλωμάτη διεθνούς κύρους, ώστε να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό εάν και εφόσον φθάσουν σε προχωρημένο επίπεδο και υπάρξει κάποιο ελάσσων ζήτημα που θα πρέπει να ξεπεραστεί για να επιτευχθεί η πολυπόθητη λύση για το Σκοπιανό.

Σύμφωνα με  ΜΜΕ της γείτονος ΠΓΔΜ, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ  οι διαπραγματευτές Αδαμάντιος Βασιλάκης και Βάσκο Ναουμόφσκι δεν θα συμμετέχουν πλέον στις συνομιλίες για το όνομα, ενώ την θέση του Μάθιου Νίμιτς θα πάρουν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ. Φυσικά όλα τα προαναφερθέντα είναι οι ελληνικές θέσεις στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.  Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τα σκοπιανά ΜΜΕ, πηγές της σκοπιανής κυβέρνησης αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο, αν υπάρξει ανάγκη το οποίο σημαίνει κάποιου είδους “μπλοκάρισμα” των διαπραγματεύσεων, να συμπεριλάβουν στις συνομιλίες κάποιο άτομο διεθνούς κύρους κοινής αποδοχής, ώστε να διευκολύνει η διαδικασία στη περίπτωση που φθάσει σε στάδιο ολοκλήρωσης συμφωνίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η σκοπιανή κυβέρνηση διευκρινίζει, σύμφωνα πάντα με πηγές κυβερνητικών κύκλων, ότι κάτι τέτοιο θα απαιτηθεί μόνο εάν η σύγκλιση των δύο πλευρών φτάσει σε προχωρημένο σημείο και η διαδικασία φρενάρει για ζητήματα λεπτομερειών και όχι ουσίας τα οποία θα πρέπει να ξεπεραστούν για να επιτευχθεί τελική συμφωνία.

Την προσεχή εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ, σύμφωνα με το Βαλκανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (IBNA).

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: