Στο στόχαστρο του Ερντογάν κι ο πρώην αρχηγός ενόπλων δυνάμεων: Δεν άρεσαν στον “Σουλτάνο” οι δηλώσεις του για το Αφρίν




O Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν επιτέθηκε και στον πρώην αρχηγό του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας στρατηγό ε.α. Ιλκέρ Μπασμπούγκ ο οποίος σχολίασε την εισβολή στο Αφρίν.

Ο Μπασμπούγκ είχε δηλώσει πως η επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» δεν πρέπει να αξιοποιηθεί εσωτερικά στην Τουρκία για πολιτικούς λόγους. Ο Ερντογάν οργισμένος απάντησε:

«Δεν ντρέπεται; Δεν είναι δουλειά του να λέει ότι η επιχειρήσει αξιοποιείται πολιτικά. Ότι χρειαστεί για αυτόν θα γίνει».

Κριτική όμως στον στρατηγό άσκηση και ο πολιτικός σύμμαχος του Ερντογάν, ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί, λέγοντας πως ο Μπασμπούγκ στερείται χαρακτήρα.

Ο Μπασμπούγκ είχε φυλακιστεί για την υπόθεση Ergenekon. Πέρασε στη φυλακή 26 μήνες και αποφυλακίστηκε τον Μάρτιο του 2014. Τότε το κόμμα του Ερντογάν είχε υποστηρίξει την ενοχή του και συνέχισε μέχρι το 2013 όταν και άνοιξε τον δρόμο για την αποφυλάκιση του στρατηγού.

Ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του αντιδρά σε όσους τάσσονται κατά της τουρκικής εισβολής στο Αφρίν και οι εισαγγελείς έχουν πιάσει δουλειά διώκοντας ακόμα και όσους αναρτούν σχετικά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Ερντογάν, μερικές εβδομάδες πριν, προειδοποίησε και το φιλοκουρδικό HDP να μην οργανώσει διαδηλώσεις κατά της εισβολής στην Συρία. «Σας παρακολουθούμε στενά. Αν βγείτε στους δρόμους οι δυνάμεις ασφαλείας μας θα σας πιάσουν απ’ τον σβέρκο», είπε πει.

«Αν οποιοσδήποτε βγει στον δρόμο με κάλεσμα του HDP θα το πληρώσει ακριβά. Είναι ένας εθνικός αγώνας και όποιος αντιδρά θα συντριβεί», κατέληξε.

Φίλα προσκείμενοι στον Ερντογάν δημοσιογράφοι έφτασαν στο σημείο να ζητούν ακόμα και τον θάνατο όσων αντιτίθενται στην τουρκική εισβολή στο Αφρίν.

ΠΗΓΗ: turkishminute.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: