Στο δρόμο που χάραξε ο Σόιμπλε, σε ότι αφορά την Ευρωζώνη, ξεκαθάρισε η Μέρκελ




Η νέα γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει στην Ευρωζώνη την πολιτική του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο έκτακτο συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών, η Καγκελάριος Μέρκελ.

Χαρακτηριστικά δήλωσε «σας διαβεβαιώνω πως η νέα γερμανική κυβέρνηση θα ακολουθήσει στην Ευρωζώνη την ίδια πολιτική με αυτή του Βόλφκγανγκ Σόιμπλε. Δηλαδή, αντίτιμο για την παροχή αλληλεγγύης σε κράτη μέλη που έχουν ανάγκη στήριξης, θα είναι η υλοποίηση συγκεκριμένων δεσμευτικών μέτρων».

Η Καγκελάριος Μέρκελ, θέλησε να καθησυχάσει με τις δηλώσεις της αυτές μεγάλη μερίδα στελεχών και μελών του κόμματος της, που εκφράζουν ανοιχτά τις ανησυχίες τους για το γεγονός ότι σε μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, το Υπουργείο Οικονομικών θα αναλάβουν οι Σοσιαλδημοκράτες με τον Όλαφ Σολτς.

Άλλωστε, αυτό ήταν και το βασικό θέμα στο οποίο η Καγκελάριος Μέρκελ δέχθηκε κριτική από στελέχη του κόμματος της κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, το οποίο και είχε σύνθημα «Νέο ξεκίνημα για την Ευρώπη. Νέα δυναμική για τη Γερμανία. Νέα συνοχή για την χώρα».

Η πλειοψηφία των συνέδρων ενέκρινε την συμφωνία κυβέρνησης συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες, ενώ με ποσοστό 99% εξέλεξε νέα Γενική Γραμματέα του κόμματος, την Πρωθυπουργό του κρατιδίου του Σάαρ, Άνεγκρετ Καρενμπάουερ.

Πάντως, για να υπάρξει νέα γερμανική κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, θα πρέπει αυτή να εγκριθεί και στην εσωκομματική ψηφοφορία των μελών του κόμματος, το αποτέλεσμα της οποίας θα ανακοινωθεί την επόμενη Κυριακή.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος – Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ 26/02/2018 20:44

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: