Στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων και της υπόθεσης Novartis η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ




Σε μία κρίσιμη συγκυρία, εν μέσω της έντασης με την Τουρκία, εξελίξεων στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αλλά και με την υπόθεση Novartis να κυριαρχεί στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, συνεδριάζει το μεσημέρι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η συζήτηση είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να στείλει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση για όλα τα ανοιχτά μέτωπα.

Ιδιαίτερα για τα ελληνοτουρκικά, ο κύριος Μητσοτάκης αναμένεται να εκφράσει την ανησυχία του για την κλιμάκωση των προκλήσεων από πλευράς της γείτονος, να επαναλάβει ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, όπως θα τονίσει ο ίδιος στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να τονίσει την ανάγκη χάραξης εθνικής γραμμής και την ύπαρξη «θεσμικής» ενημέρωσης για τα ελληνοτουρκικά, στο πλαίσιο κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: