Στα …”κάγκελα” οι Αμερικάνοι για τον Κουφοντίνα: Διαμαρτυρήθηκαν στην Αθήνα




Δεν έκρυψαν τον θυμό τους οι Αμερικανοί για τη χορήγηση διήμερης άδειας στον καταδικασμένο για δολοφονίες και τρομοκρατικές ενέργειες, Δημήτρη Κουφοντίνα από το ελληνικό δικαστικό σύστημα.

Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάϊατ διαμαρτυρήθηκε στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες απάντησε ότι δεν έχει σχέση με το θέμα και δεν δύναται να επηρεάσει την ελληνική δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση έγινε από την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία τη διάβασε πρώτη στη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων. Αναφέρει τα εξής:

«Θα ήθελα να ξεκινήσω με κάποια νέα που έχουν έρθει από την Ελλάδα σήμερα και θα ήθελα να πω ότι θέλουμε να καταδικάσουμε την απελευθέρωση ενός καταδικασθέντος τρομοκράτη. Το όνομά του είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Απελευθερώθηκε για ένα διήμερο από μια ελληνική φυλακή.

Είναι καταδικασμένος τρομοκράτης. Είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία 11 πολιτών – μελών του προσωπικού των πρεσβειών της Βρετανίας, της Τουρκία και των Ηνωμένων Πολιτειών. Τον απελευθέρωσαν για ένα διήμερο βάση ειδικού προγράμματος. Το έκαναν και πριν από τρεις μήνες.

Θεμελιωδώς πιστεύουμε ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν αξίζουν διακοπές από τη φυλακή. Η πρεσβεία μας στην Αθήνα έχει μεταφέρει τις σοβαρές μας ανησυχίες για την απόφαση στην ελληνική κυβέρνηση”.

Η αμερικανική κυβέρνηση, που καταδίκασε και τις προηγούμενες διήμερες διακοπές του κ. Κουφοντίνα, πιστεύει ότι αυτή η πρακτική πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατόν.

ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΕΞΩ ΠΑΛΙ Ο ΚΟΥΦΟΤΝΙΝΑΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: