Spiegel: Η Μέρκελ είναι γυμνή, οι σοσιαλδημοκράτες της πήραν και τα ρούχα




Με καυστικό τρόπο σχολιάζει το Spiegel τους οδυνηρούς συμβιβασμούς στους οποίους υποχρεώθηκε να προχωρήσει η Ανγκελα Μέρκελ για το σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού με τους σοσιαλδημοκράτες. Κατά το γερμανικό περιοδικό, το SPD πήρε και… τα ρούχα της Μέρκελ, αφήνοντάς την κυριολεκτικά γυμνή.

Το περιοδικό φιλοξενεί στο εξώφυλλό του χιουμοριστικό σκίτσο του Βρετανού Choksi το οποίο δείχνει τρεις άνδρες με μπλουζάκια που φέρουν τα αρχικά του SPD να παίρνουν τα ρούχα της Μέρκελ και την ίδια, γυμνή και αμήχανη, να καλύπτει πλέον με τα χέρια της τα επίμαχα σημεία.

Η Ανγκελα Μέρκελ δέχεται εσωτερικά πυρά, κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα των Χριστιανοδημοκρατών, για τη συμφωνία με τους Σοσιαλδημοκράτες. Επίμαχο σημείο είναι η κατανομή των υπουργικών χαρτοφυλακίων και ιδιαίτερα η παραχώρηση του υπουργείου Οικονομικών στο SPD.

«Αν στο τέλος της διαπραγμάτευσης αποτύγχανε ο σχηματισμός κυβέρνησης λόγω της κατανομής των υπουργείων, οι πολίτες θα μας θεωρούσαν τρελούς» δικαιολόγησε την απόφαση ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU, Φόλκερ Κάουντερ.

Οι επικριτές της Γερμανίδας καγκελαρίου ζητούν όλο και πιο επίμονα τη δρομολόγηση της διαδοχής της και την εκπροσώπηση νέων σε ηλικία στελεχών στην επόμενη κυβέρνηση.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: