Σοκ στο Μπιλμπάο: Νεκρός αστυνομικός στα επεισόδια με οπαδούς της Σπαρτάκ Μόσχας




Σάλο έχουν προκαλέσει στην Ισπανία και στην ποδοσφαιρική Ευρώπη τα σοβαρά επεισόδια, που έγιναν στο Μπιλμπάο με τους φιλάθλους της Σπαρτάκ Μόσχας, που είχαν μεταβεί στην πόλη της βόρειας Ισπανίας για την ρεβάνς των «32» του Europa League ανάμεσα στην ομάδα τους και στην Αθλέτικ. Συνέπεια των επεισοδίων αυτών ήταν ο θάνατος ενός αστυνομικού.

Ο άτυχος άνδρας, μέλος της ειδικής ομάδας καταστολής (Ertzaina) στην περιοχή των Βάσκων, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε, μαζί μ’ έναν ακόμη τραυματία. Τα ισπανικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα ο ραδιοφωνικός σταθμός Cadena Ser μετέδωσε ότι ο θάνατος του αστυνομικού προήλθε από ανακοπή καρδιάς.

Στο μεταξύ σ’ εννέα συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τα οποία σταμάτησαν μόλις λίγη ώρα πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης. Πρόκειται για Ισπανούς, ηλικίας 20 έως 25 χρόνων, για Ρώσους, από 27 μέχρι 37 ετών, αλλά και για έναν 37χρονο Πολωνό. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τοπικές αρχές ασφαλείας επιβεβαιώθηκε ότι ο θάνατος του αστυνομικού οφείλεται καθαρά σε ανακοπή καρδιάς, η οποία ωστόσο προκλήθηκε από την ένταση των επεισοδίων έξω από το «Σαν Μαμές».

Ενός λεπτού σιγή το Σαββατοκύριακο

Ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο σε όλους τους αγώνες του ισπανικού πρωταθλήματος στη μνήμη του Βάσκου αστυνομικού που έχασε τη ζωή του την Πέμπτη το βράδυ κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ οπαδών της Αθλέτικ Μπιλμπάο και της Σπαρτάκ Μόσχας, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (23/2) η ισπανική λίγκα.

«Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς και τους φίλους του αστυνομικού, που πέθανε την Πέμπτη το βράδυ στο Μπιλμπάο πριν από τον αγώνα του Europa League μεταξύ της Μπιλμπάο και της Σπαρτάκ Μόσχας, ενώ καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις πράξεις βίας. Αποδοκιμάζουμε όσα συνέβησαν και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κατά της βίας στα γήπεδα (…) για την εξάλειψη αυτού του προβλήματος που προκαλεί τόση ζημιά στον αθλητισμό», αναφέρει η «La liga» σε ανακοίνωσή της.

Ο άτυχος αστυνομικός άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, έχοντας υποστεί ανακοπή καρδιάς, στο 2ο αγώνα των δύο ομάδων για τους «32» του Europa League.

23/02/2018 10:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ. πρακτ.
Μαδρίτη, Spain

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: