Συντριβή της Μπεσίκτας με 5-0 από τα “πάντσερ” της Μπάγερν: Πάνε για… βόλτα στην Πόλη οι Γερμανοί




Σε απόλυτα τυπική διαδικασία μετέτρεψε τον επαναληπτικό αγώνα στην Τουρκία η Μπάγερν Μονάχου καθώς «φιλοδώρησε» με πέντε γκολ την Μπεσίκτας.

Οι Τούρκοι έπαιζαν από το 16ο λεπτό με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ντομαγκόι Βίντα, ωστόσο οι Γερμανοί κατάφεραν και άνοιξαν το σκορ στο 43ο λεπτό με τον Τόμας Μίλερ.

Η συνέχεια όπως ήταν καταιγιστική καθώς οι παίκτες της Μπεσίκτας άντεξαν να κρατήσουν την άμυνά τους ανέπαφη στο β’ ημίχρονο μόλις για πέντε λεπτά. Στο 52’ ο Κομάν έκανε το 2-0, στο 66’ σκόραρε ξανά ο Μίλερ και μετά ανέλαβε ο Λεβαντόφσκι βάζοντας δύο γκολ στο 79’ και το 88’ κάνοντας το τελικό 5-0.

Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τον αντίπαλό της στους προημιτελικούς του Champions League σκέφτεται από σήμερα η Μπάγερν, μετά το επιβλητικό 5-0 επί της Μπεσίκτας. Η 5η νίκη των πρωτοπόρων της Bundesliga επί των ημερών του Γιουπ Χάινκες στη διοργάνωση ήταν απόλυτα δίκαιη και, πλέον, η ρεβάνς της 14ης Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Η αποβολή του Βίντα στο 16΄ (για σκληρό φάουλ στον Λεβαντόφσκι) άλλαξε τα δεδομένα στο ματς. Η Μπάγερν πίεσε πάρα πολύ τους Τούρκους και δικαιώθηκε για την επιμονή της δύο λεπτά πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους, με τον Μίλερ να ανοίγει το σκορ μετά από προσπάθεια του Κομάν. Στην επανάληψη οι «Βαυαροί» έκαναν… πάρτι στην άμυνα των Τούρκων και με τους Κομάν (53΄) και Μίλερ στο 66΄ (δεύτερο προσωπικό γκολ) «κλείδωσαν» από το πρώτο κιόλας ματς την πρόκριση για τους «8» του Champions League.

Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί όμως και με τον κορυφαίο τους σκόρερ, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, βρήκαν άλλες δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα (79΄, 88΄), δίδοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή τους.

Διαιτητής: Οβίντιου Χατεγκαν (Ρουμανία)

Κόκκινες: 16΄ Βίντα

Κίτρινες: Λεβαντόφσκι – Κουαρέσμα, Πέπε

  • ΜΠΑΓΕΡΝ (Γιουπ Χάινκες): Ούλριχ, Χούμελς, Μαρτίνεθ, Λεβαντόφσκι, Χάμες Ροντρίγκες (44΄ Ρόμπεν), Μπόατενγκ, Βιδάλ (83΄ Τολισό), Μίλερ, Αλάμπα, Κομάν (81΄ Ριμπερί), Κίμιχ
  • ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Σενιόλ Γκιουνές): Φάμπρι, Αντριάνο, Πέπε, Κουαρέσμα, Μπάμπελ, Μεντέλ (85΄ Ασλάν), Χάτσινσον, Βίντα, Βάγκνερ Λοβ (57΄ Τόσιτς), Ερκίν (69΄ Γκιονούλ), Ταλίσκα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: