Επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη σε ορεινή περιοχή του Ιράν, νεκροί οι 66 επιβαίνοντες




Ιρανικό αεροσκάφος της εταιρίας Aseman Airlines με 60 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, που πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση, συνετρίβη σε ορεινή περιοχή του νοτιοδυτικού Ιράν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρίας.

«Έπειτα από έρευνες στην περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος ενημερωθήκαμε ότι όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτό έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε ο Μοχαμάντ Ταμπαταμπάι στην κρατική τηλεόραση.

Ελικόπτερο διάσωσης εστάλη στον σημείο της τραγωδίας, καθώς «λόγω της ορεινής μορφολογίας της περιοχής, δεν ήταν δυνατόν να σταλούν ασθενοφόρα», δήλωσε ο Μοτζαμπά Χαλεντί, εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με το Isna, ο Αλαντίν Μπορουτζερντί, πρόεδρος της Επιτροπής εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής στο Κοινοβούλιο είπε ότι το αεροπλάνο μετέφερε «60 επιβάτες και περίπου έξι μέλη πληρώματος» όταν «εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ σήμερα το πρωί», και ότι οι κάτοικοι της περιοχής είδαν τη συντριβή.

Τo αεροπλάνο, τύπου ATR, εκτελούσε την πτήση μεταξύ της Τεχεράνης και της πόλης Γιασούζ, στο νοτιοδυτικό Ιράν. Tο αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ περίπου 20 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Τεχεράνη.

Το αεροπλάνο κατέπεσε κοντά στην πόλη Σεμιρόμ, στην επαρχία Ισφαχάν. Η περιοχή Σεμιρόμ, όπως και η Γιασούζ, βρίσκονται στα βουνά του Ζαγκρός.

«Όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είναι σε συναγερμό» δήλωσε νωρίτερα ο Πιρχοσέιν Κοολοβάντ, επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πρώτων βοηθειών.

Άσχημες καιρικές συνθήκες και ομίχλη δυσκόλεψαν το έργο των σωστικών συνεργείων στην περιοχή της οροσειράς Ζάγκρος.

Η ιρανική Aseman Airlines εκτελεί κυρίως φθηνές εσωτερικές πτήσεις. Ο στόλος των αεροσκαφών είναι παλαιός και η εταιρεία το 2017 έκανε κινήσεις για την ανανέωσή του.

Η αεροπορική εταιρεία, τρίτη μεγαλύτερη στο Ιράν, από το 1980 που λειτουργεί έχει μερικά ατυχήματα και πτώσεις αεροσκαφών στο ιστορικό της.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: