Συνεχίζονται οι διαγραφές στο ΔΗΚΟ: Και άλλα στελέχη εκτός κόμματος με απόφαση του Εκτελεστικού




Με ομόφωνη απόφαση, το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος διόρισε τον Μενέλαο Κωμοδίκη ως μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Ανδρέα Μερακλή.

Σε ανακοίνωση του ΔΗΚΟ αναφέρεται ότι οι διαγραφέντες έχουν θέσει εαυτούς εκτός κόμματος, δεδομένου ότι στις προεδρικές εκλογές είχαν υποστηρίξει ως άλλους υποψηφίους, οι περισσότεροι τον Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.

Ειδική αναφορά γίνεται στην τέως βουλευτή του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου, η οποία -όπως σημειώνεται- έχει θέσει προ πολλού εαυτόν εκτός κόμματος, «λόγω διαχρονικής αντικομματικής συμπεριφοράς και ενεργειών στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας».

Επίσης, το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ αποφάσισε την παραπομπή άλλων οκτώ μελών, από όλες τις επαρχίες, ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου, για αντικομματική συμπεριφορά.

Ανακοινώθηκε, επιπλέον, ότι διαγράφονται αυτόματα δύο δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι είχαν παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό, αλλά αρνήθηκαν να απαντήσουν στις κατηγορίες.

Η διαδικασία ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου, που είχε αρχίσει στις αρχές της εβδομάδας με τη διαγραφή πρωτοκλασάτων στελεχών, περιλαμβανομένου και του πρώην προέδρου του κόμματος, Μάριου Καρογιάν, θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

09/02/2018 16:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ
του Α. Βικέτου
Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: