“Συμβιβαστική φόρμουλα για το φυσικό αέριο, ή θα συντονιστούμε με την Τουρκία”, απειλεί ο κατοχικός ηγέτης




Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο είναι απότοκο της προσέγγισης της ελληνοκυπριακής πλευράς να θεωρεί ότι έχει εξουσιοδότηση στην περιοχή και της επιθυμίας της να έχει μόνη της την ιδιοκτησία του φυσικού πλούτου, υποστήριξε ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, σε τηλεοπτικό πρόγραμμα του CNNTurk , όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα.

Ανέφερε ότι για να τερματιστεί η ένταση, θα πρέπει η ε/κ πλευρά να εγκαταλείψει την πολιτική της μη λύσης, όπως είπε, και να συνδράμει για δίκαιη λύση, προσθέτοντας ότι χρειάζεται συνεργασία και όχι εντάσεις.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι αν η ε/κ πλευρά δεν είναι έτοιμη για λύση τότε θα πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία με τους Τ/κ σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο. Σε αντίθετη περίπτωση, είπε, οι Τ/κ θα εντείνουν τις προσπάθειές τους με την Τουρκία.

Είπε ότι για το θέμα του φυσικού αερίου η τ/κ πλευρά πρότεινε την ίδρυση κοινής, ειδικής επιτροπής, κάτι το οποίο απέρριψαν οι Ε/κ. Επέκρινε επίσης την ε/κ πλευρά ότι προσπάθειά της είναι να στρέψει τα μεγάλα κράτη κατά της Τουρκίας.

ΚΥΠΕ, Οντούλ Ασίκ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
18/02/2018 15:28

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: