Συμφώνησαν Μέρκελ και Σουλτς: Τα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών και Εργασίας στο SPD




Οι συντηρητικοί της Αγγελα Μέρκελ και οι Σοσιαλδημοκράτες συμφώνησαν στη συγκρότηση μείζονος κυβερνητικού συνασπισμού, σύμφωνα με τη SPIEGEL ONLINE.

Τα υπουργεία Οικονομικών με τον Όλαφ Σολτς, Εξωτερικών με τον Μάρτιν Σουλτς, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δικαιοσύνης, Περιβάλλοντος και Οικογένειας θα αναλάβει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) θα κρατήσει, μεταξύ άλλων τα υπουργεία ‘Αμυνας και Υγείας, ενώ θα αναλάβει τα υπουργεία Οικονομίας και Αγροτικής Οικονομίας. Το αδελφό κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών με διευρυμένες αρμοδιότητες, ενώ θα διατηρήσει τα υπουργεία Αναπτυξιακής Βοήθειας και Μεταφορών, στο οποίο θα ενταχθούν οι αρμοδιότητες για την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα, η εφημερίδα BILD αναφέρει ότι υπουργός Εξωτερικών θα γίνει ο αρχηγός του SPD Μάρτιν Σουλτς, ενώ το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) μεταδίδει ότι υπουργός Οικονομικών θα γίνει ο Δήμαρχος του Αμβούργου (SPD) Όλαφ Σολτς. Το αναβαθμισμένο υπουργείο Εσωτερικών θα αναλάβει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο αρχηγός του CSU και απερχόμενος Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ,

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) θα αναλάβουν το νέο, αναβαθμισμένο, υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο, όπως μεταδίδει η Bild, αναμένεται να αναλάβει ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματος και απερχόμενος Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ. Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) θα αναλάβει μεταξύ άλλων τα υπουργεία Οικονομίας και ‘Αμυνας.

07/02/2018 10:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Βερολίνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: