Συγκινημένος ο Πικραμμένος στη Βουλή: “Έχουν στόχο την υπόληψή μου για λόγους που δεν καταλαβαίνω”




Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα μίλησε ενώπιον της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με την υπόθεση Novartis και οι σχετικές μαρτυρικές αναφορές στην δικογραφία «έχουν στόχο την υπόληψή μου για λόγους που δεν μπορώ να καταλάβω», όπως είπε.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Ολομέλειας για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ο κύριος Πικραμμένος χαρακτήρισε ανυπόστατη την κατηγορία. «Στην αρχή αιφνιδιάστηκα. Τώρα με κατακλύζουν αισθήματα οργής, αγανάκτησης και απογοήτευσης» πρόσθεσε.

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος τόνισε ότι όσα αναφέρονται στη δικογραφία ισοδυναμούν με την κατηγορία ότι ως εν ενέργεια δικαστικός δωροδοκήθηκε. «Πείτε μου, έχετε ακούσει κάποιον υπαινιγμό σε βάρος μου; Ποτέ και από κανέναν» είπε και πρόσθεσε: «Ειλικρινά θα περίμενα μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόσωπό μου».

Yπογράμμισε ότι ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός δεν διαχειρίστηκε ποτέ καμία υπόθεση Novartis, ούτε ο ίδιος ούτε η υπηρεσιακή κυβέρνηση, ούτε εκδόθηκε καμία νέα πράξη για δελτίο τιμών στα φάρμακα. «Δεν θα μπορούσαμε, δεν ήταν στις αρμοδιότητές μας» τόνισε.

Ο κύριος Πικραμμένος δήλωσε συγκινημένος ότι η εμπλοκή του ονόματός του τον πίκρανε αρχικά αλλά «δεν με έκανε να χάσω την ελπίδα και το κουράγιο μου». «Με έκανε να ξαναμετρήσω τους φίλους μου» είπε, «διότι κανείς δεν διανοήθηκε ότι η κατηγορία αυτή μπορεί να είναι αληθινή».

Ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε τέλος να διερευνηθεί η υπόθεση «για να παραδοθώ άσπιλος στην κοινωνία».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: