Θα λογοδοτήσετε για τη σκευωρία που στήσατε, δεν ψάξατε ενόχους τους επιλέξατε, είπε ο Σαμαράς




“Δεν ήρθα να απαντήσω στις άθλιες συκοφαντίες, ήρθα να καταγγείλω το γελοίο κατηγορητήριο, τις σκοπιμότητες και τους αυτουργούς που βρίσκονται από πίσω”, είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο ίδιος τόνισε πως με τη σημερινή συνεδρίαση και την κίνηση για εξεταστική επιτροπή ανοίγει ένας κύκλος “λασποπόλεμου” κατά πρώην πρωθυπουργών και υπουργών.

Ο Αντώνης Σαμαράς υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνησή του, τόνισε πως μειώθηκε η τιμή των φαρμάκων τη συγκεκριμένη περίοδο και κατηγόρησε στελέχη της κυβέρνησης ότι συνομιλούσαν και συνομιλούν με τη Novartis.

“Χτυπήσαμε τη διαφθορά στο φάρμακο και ο ΣΥΡΙΖΑ τους έκανε πλάτες”, είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

“Ανήγγειλαν την εμπλοκή πρώην πρωθυπουργού στο σκάνδαλο της Novartis 11 μήνες νωρίτερα”, είπε ο κύριος Σαμαράς και αναρωτήθηκε: “Πού το ήξεραν Τσίπρας και Βαξεβάνης”, για να απαντήσει: “Το έστησαν και βρήκαν τους ψευδομάρτυρες”.

“Δεν ψάξατε για τους ενόχους, τους επιλέξατε εσείς οι ίδιοι”, είπε ο Αντώνης Σαμαράς. Στοχεύοντας τους προστατευόμενους μάρτυρες ο Αντώνης Σαμαράς είπε: «Ο μάρτυρας ένα μήνα μετά θυμήθηκε τον πρώην πρωθυπουργό τον Σαμαρά. Από πού πήρε την εντολή, ποιος ήταν ο υποβολέας;».

Ο ίδιος τόνισε πως έχει δει θεσμικά δύο φορές τον κύριο Φρουζή και άφησε αιχμές κατά κυβερνητικών στελεχών για επαφές με τον ισχυρό άνδρα της Novartis στην Ελλάδα.

Στρέφοντας τα «πυρά» του κατά της κυβέρνησης είπε πως η υπόθεση έχει τα δακτυλικά αποτυπώματα των πολιτικών προϊσταμένων των δικαστών, δηλαδή του Αλέξη Τσίπρα και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ενώ πρόσθεσε πως οι δικαστές θεωρούν «παρακράτος» την κυβέρνηση.

«Είναι η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους», είπε ο Αντώνης Σαμαράς και προανήγγειλε πραγματογνωμοσύνη για τις καταθέσεις των μαρτύρων επειδή στα έγγραφα είναι καταγεγραμμένες με διαφορετική γραμματοσειρά.

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις κινήσεις που ακολουθήθηκαν «γκεμπελικά τεχνάσματα» και πρόσθεσε ότι θα κυνηγήσει δικαστικά όσους τον σπίλωσαν. «Κάποια στιγμή οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα βγάλουν τις κουκούλες», είπε ο Αντώνης Σαμαράς και προέβλεψε ότι άλλοι προσπαθούν να τον βάλουν φυλακή και άλλοι τελικά θα καταλήξουν εκεί.

«Το Μπαρμπαρός έφτασε στο Σούνιο και εσείς ονειρεύεστε τροχήλατες βαλίτσες», είπε ο Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις και απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Αρκετά σας έχουμε ανεχτεί, δεν θα σταματήσουμε, θα σας νικήσουμε και στο τέλος θα λογοδοτήσετε. Θα λογοδοτήσετε για τη ζημιά που κάνατε στη χώρα».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: