Να καταθέσουν οι μάρτυρες στη Βουλή έστω και με κουκούλες απέναντι σε όσους πολιτικούς κατηγορούν, ζήτησε ο Μητσοτάκης




“Η Τουρκία κατ’επανάληψη δείχνει μια επιθετικότητα και όμως η κυβέρνηση πανηγύριζε για την επιτυχία της επίσκεψης Ερντογάν και στην Κύπρο αμφισβητούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος είπε πως κυβέρνηση άνοιξε το σκοπιανό χωρίς να εξασφαλίσει συναίνεση στο εσωτερικό της χώρας.«Θέλετε να μεταθέσετε τη συζήτηση από τα προβλήματα στην οικονομία» επιχειρώντας να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο ήρθε στο φως η υπόθεση της Novartis τώρα και τόνισε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει καλά την τακτική να διχάζει τους Έλληνες.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως όσο κι αν θέλει ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να τελειώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Οι κάλπες θα στηθούν και τότε θα έχετε απέναντι σας τον κυρίαρχο λαό ο οποίος θα σας πει ‘ως εδώ’ », είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αποδεικνύεται ότι δεν είστε επικίνδυνοι μόνο για την οικονομία αλλά και για την δημοκρατία» τόνισε ο κύριος Μητσοτάκης λέγοντας ότι η Βασιλική Θάνου, διευθύντρια του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, παρεμβαίνει συνεχώς στη Δικαιοσύνη.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για στοχοποίηση των πολιτικών του αντιπάλων με πληρωμένα φερέφωνα ώστε να στήσει το αφήγημα με το οποίο θέλει να πάει σε εκλογές. «Το κλίμα πόλωσης έχει επιπτώσεις στη χώρα μας, ποιος θα επενδύσει σε μια χώρα που αντί να στέκεται ενωμένη και ισχυρή την οδηγείται στον διχασμό», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Να μάθουμε την αλήθεια και να ξηλώσουμε το κύκλωμα”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι έτσι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ως κράτος αποζημιώσεις από την εταιρία. Τόνισε ωστόσο ότι αντ’αυτού η κυβέρνηση επέλεξε να στοχοποιήσει απλά τους αντιπάλους της.

«Υπονομεύεται η διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόνισε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Αν υπάρχουν ένοχοι σε αυτή την αίθουσα είστε εσείς ένοχοι μιας συνεχούς απόπειρας δολοφονίας χαρακτήρων»

Οι μάρτυρες πρέπει να έρθουν στη Βουλή και να καταθέσουν κατ’αντιπαράσταση με αυτούς τους πολιτικούς που κατηγορούν. “Αν φοβούνται ας έρθουν να καταθέσουν με κουκούλα, με αλλοιωμένη φωνή αλλά ας έρθουν”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: