“Πόλεμος” μεταξύ Κυβέρνησης και Ν. Δ. με αφορμή τις απειλές κατά του Νίκου Κοτζιά




Σε έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Νέας δημοκρατίας εξελίσσεται το επεισόδιο με την απειλητική επιστολή στον υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στην οποία ανεγράφετο “υπάρχουν τρεις σφαίρες για σένα”.

Το Μέγαρο Μαξίμου με ανακοίνωση κατηγορούσε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι αρνείτο να καταδικάσει τις φασιστικές απειλές των τελευταίων ημερών. Άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία αφού καταδίκασε το περιστατικό ανέφερε ότι είναι γνωστό ποιος ανέχεται τη βία
Είχε προηγηθεί ανάρτηση στο twitter του κυρίου Κοτζιά ο οποίος ζητούσε απο τη ΝΔ και την Ιερά Σύνοδο να καταδικάσουν τις απειλές εναντίον του.

Η ανακοίνωση απο το γραφείο του Πρωθυπουργού

«Η Νέα Δημοκρατία εδώ και δύο ημέρες δεν έχει βρει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τις φασιστικές απειλές» αναφέρει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει πως «όσοι αγκαλιάζουν την ακροδεξιά, χαϊδεύουν τα αυτιά των μισαλλόδοξων πατριδοκάπηλων και επιχειρούν να διχάσουν τους Έλληνες, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους». Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται στην απειλή για «σφαίρες για τους προδότες» που εκτόξευσε η επικεφαλής ακροδεξιού κόμματος, σε τηλεοπτικό μήνυμα πρόσκλησης στο συλλαλητήριο της Κυριακής και στην απειλητική επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών ότι έχουν τρεις σφαίρες για τον ίδιο. «Μετά τις “σφαίρες για τους προδότες” που υποσχόταν η επικεφαλής ακροδεξιού κόμματος σε κάλεσμά της για το συλλαλητήριο της Κυριακής, σήμερα οι σφαίρες έφθασαν με απειλητικές επιστολές στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά» επισημαίνει το γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

 

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με τις απειλές εναντίον του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Εν αντιθέσει με άλλους, είναι διαχρονικά αυταπόδεικτο ότι η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τη βία από όπου και αν προέρχεται.

Και προφανώς αυτό ισχύει και για τις απειλές εναντίον του Υπουργού Εξωτερικών.

Κατά τα λοιπά, το ποιος δείχνει ανοχή στη βία και κυρίως ποιος εξακολουθεί να διχάζει τους Έλληνες, το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες».

 

Άλλο ρεπορτάζ για τις απειλές κατά Κοτζιά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: