Πόλεμος Κυβέρνησης-ΝΔ για τα “μάτια” του Πάιατ στην υπόθεση Novartis




Πόλεμος έχει ξεκινήσει μεταξύ κυβέρνησης και νέας δημοκρατίας για τις δηλώσεις που φέρεται οτι έκανε ο Αμερικανός πρέσβης κατά τη συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Όλα ξεκίνησαν όταν σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών αναφερόταν ότι ο κύριος Πάιατ δήλωσε στον Κυριακο Μητσοτάκη:

«Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς»

Λίγο αργότερα η κυβέρνηση ήρθε να διαψεύσει την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατία με non paper από το Μέγαρο Μαξίμου:

“Σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis.
Εξάλλου, δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα.”

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στα όσα υποστήριξε η κυβέρνηση ήταν άμεση και είχε ως απόδειξη τα retweet Αμερικανού πρέσβη σε αναρτήσεις μέσων ενημέρωσης που αναπαρήγαγαν τα όσα είχε πει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Το Retweet που έκανε ο Αμερικανός πρέσβης σε δημοσίευμα για τα όσα φέρεται να είπε στον πρόεδρο της ΝΔ
Το Retweet που έκανε ο Αμερικανός πρέσβης σε δημοσίευμα για τα όσα φέρεται να είπε στον πρόεδρο της ΝΔ

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας ανέφεραν ότι με τις αναρτήσεις του κ. Πάιατ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ΝΔ απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος σύμφωνα με αρμόδιες πηγές της Πειραιώς «είχε το θράσος να αμφισβητήσει στην Βουλή την εντός εισαγωγικών δήλωση του Αμερικανού πρέσβη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι δεν υπάρχει έρευνα του FBI για Ελληνες πολιτικούς».

Το σχόλιο της Πρεσβέιας

Στη διαμάχη αναφέρθηκε πριν από λίγο η Αμερικάνικη πρεσβεία.

«αμερικανικη πρεσβεία συμμερίζεται ότι  δεν ειμαστε σε θέση  να σχολιάσουμε την ελληνική έρευνα, η οποία θα πρέπει να είναι διαχωρισμένη, από οποιαδήποτε νομική διαδικασία  στις ΗΠΑ που σχετίζεται με την παραβίαση των αμερικανικών νόμων»

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΞΙΜΟΥ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: