Πιθανότατα στο τέλος της εβδομάδας η συνάντηση Αναστασιάδη με Σπέχαρ, λέει ο εκπρόσωπος




Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η εξαγγελθείσα συνάντηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με την ειδική αντιπρόσωπο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ για διερεύνηση των πιθανοτήτων επανάληψης των συνομιλιών θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος της εβδομάδας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι ανάλογα με τις εξελίξεις θα συγκληθεί και το Εθνικό Συμβούλιο. Στο μεταξύ, ο ηγέτης του κυρίου αντιπολιτευόμενου κόμματος, του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι το κόμμα του δεν έχει εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη στο Κυπριακό και πρέπει να το πείσει για τη συνέπεια στις προσπάθειές του. Κατηγόρησε, επίσης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θέτει τις προσωπικές του φιλοδοξίες, πάνω από το συμφέρον του τόπου.

Ανταπαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε σεβασμό στις διαφωνίες και τις διαφορετικές προσεγγίσεις του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ, αλλά παρατήρησε ότι μόλις πριν από μια βδομάδα ο κ. Αναστασιάδης έλαβε νέα ισχυρή εντολή από τον κυπριακό λαό, για συνέχιση των προσπαθειών του στο Κυπριακό.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

12/02/2018 11:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ
του Α. Βικέτου
Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: