Ποια η δύναμη του Ιράν στη Συρία σύμφωνα με τους Ισραηλινούς: Ισχυρός αντίπαλος…




Ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη έδωσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η δύναμη που ελέγχει το Ιράν στη Συρία ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες μαχητές, με στόχο, σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, να μετατρέψουν τη χώρα στη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση του Ιράν διεθνώς.

Μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Danny Danon, έδωσε στοιχεία και αριθμούς για τους μαχητές που ελέγχει το Ιράν στον πόλεμο που διεξάγεται στη Συρία.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες και τα στοιχεία του Ισραήλ, το Ιράν διατηρεί στη Συρία δύναμη 3.000 στρατιωτών του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης.

Επιπρόσθετα, στη Συρία στρατωνίζονται και πολεμούν περί τις 9.000 μαχητών της Hezbollah και περίπου 10.000 Σιίτες μαχητές από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε στο ΣΑ του ΟΗΕ ο Danon, το Ιράν ακόμη ελέγχει και εξοπλίζει περίπου 60.000 μαχητές από τις διάφορες φράξιες που μάχονται στον εμφύλιο της Συρίας.

Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους Ισραηλινούς είναι η προσπάθεια του Ιράν να εγκαταστήσει βάσεις εκτόξευσης πυραύλων προηγμένης τεχνολογίας εντός του Συριακού εδάφους, στοιχείο που άπτεται της εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ, ιδίως αν συνδυαστεί με τα προβλήματα ασφάλειας του Ισραήλ από τη δράση της Hezbollah στο Λίβανο.

MIGNATIOU.COM

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: