Πέντε οι νεκροί από την έκρηξη στο Λέστερ: Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια




Πέντε είναι προς το παρόν οι νεκροί από την έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση ενός διώροφου κτιρίου στο Λέστερ της Μεγάλης Βρετανίας.

Σύμφωνα με όσα φαίνονται στα βίντεο που συνέλεξαν οι Αρχές από κάμερα ασφαλείας αμέσως μετά την έκρηξη η πρόσοψη του κτιρίου καταρρέει και ολόκληρο τυλίγεται στις φλόγες.

Η εφημερίδα Leicester Mercury έγραψε ότι το κατάστημα όπου σημειώθηκε η έκρηξη ήταν ένα πολωνικό παντοπωλείο, το Zabka Leicester, πάνω από το οποίο βρισκόταν ένα διώροφο διαμέρισμα.

Η αστυνομία και οι πυροσβεστική υπηρεσία είπαν ότι θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια της έκρηξης. Προς το παρόν, σημειώνεται, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

«Εστίες φωτιάς παραμένουν ενεργές στο υπόγειο του κτιρίου» δήλωσε ο Ματ Κρέιν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λέστερ και πρόσθεσε: «Ομάδες ειδικών ερευνητών και διασωστών έχουν αναπτυχθεί επί τόπου, με τη συνδρομή δύο ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων».

Πέντε άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ένας εκ των οποίων παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την αστυνομία.

26/02/2018 18:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters
Λονδίνο, Βρετανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: