Παρέμβαση Τσίπρα για το επίδομα της Αντωνοπούλου: Αναμένονται εξελίξεις




Την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε το θέμα που έχει προκύψει με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, και την αποκάλυψη ότι έλαβε επιδότηση ενοικίου ύψους 12.000 για διαμέρισμα στο Κολωνάκι.

«Ο πρωθυπουργός εξέφρασε στην κυρία Αντωνοπούλου τη διαφωνία του», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real» ο κ. Τζανακόπουλος αποκαλύπτοντας οτι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία στην οποία αποτυπώθηκε η δυσφορία του Πρωθυπουργου.

Αναλυτικά, ο κ. Τζανακόπουλος είπε: «Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την αν. υπουργό (σ.σ. την Ρ. Αντωνοπούλου). Τής μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης. Και, από εκεί και πέρα, περιμένουμε τη δική της τοποθέτηση».

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «γνώμη του πρωθυπουργού είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει χρήση της σημερινής διάταξης», με τον κ. Τζανακόπουλο να υπογραμμίζει: «Η σημερινή κυβέρνηση έχει δείξει με σειρά ενεργειών της ότι προσπαθεί να εξορθολογήσει τα συστήματα των αμοιβών, τόσο των βουλευτών όσο και των υπουργών, με διατάξεις που αφορούν την φορολογική εξίσωση μεταξύ πολιτικών και όλων των υπολοίπων πολιτών. Έχουμε πάρει πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή και αυτό είναι το κεντρικό στίγμα αυτής της κυβέρνησης».

Πολιτικοί παρατηρητές δεν αποκλείουν η κίνηση αυτή του Πρωθυπουργού να είναι προάγγελος απομάκρυνσης της κυρίας Αντωνοπούλου η το λιγότερο εξαναγκασμός της να επιστρέψει στο ακέραιο τα χρήματα που έχει λάβει, όπως ζητά και η ΝΔ

Αναβρασμός υπάρχει και στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το επίδομα ενοικίου, 1.000 ευρώ μηνιαίως, που ζήτησε και έλαβε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Στελέχη τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και των ΑΝΕΛ εμφανίζονται δυσαρεστημένα από το γεγονός ότι μία από τι πλουσιότερες, όπως προκύπτει και απ το πόθεν εσχες, εκπροσώπους του ελληνικού κοινοβουλίου λαμβάνει επίδομα 12.000 ευρώ ετησίως για το ενοίκιο του σπιτιού της.

Υπενθυμιίζεται ότι η Ράνια Αντωνοπούλου και ο σύζυγός της, υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, ήταν το πιο «πλούσιο» ζευγάρι της κυβέρνησης, σύμφωνα με το πόθεν έσχες που είχαν καταθέσει. Ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε για το 2015 εισοδήματα 453.429 δολάρια και η κυρία Αντωνοπούλου 70.637 ευρώ, ενώ διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία και ακόμα περισσότερο επενδυτικά προϊόντα αξίας 2.725.881 δολαρίων.

«Αν είναι έτσι, υπάρχει θέμα» ήταν το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα στο Θέμα 104,6, ενω ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι «αυτή η κίνηση, θολώνει ένα έργο το οποίο κάνει η ίδια υπουργός και αυτό με στεναχωρεί».

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος είπε, επίσης στον ΣΚΑΙ, ότι «είναι καθαρό ότι υπάρχει ζήτημα» και πρόσθεσε πως «δεν είναι μόνο το ζήτημα το εισοδηματικό, είναι και ζήτημα αρχής».

Έντονη αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία

Αναφερόμενη στο θέμα η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατία Μαρία Σπυράκη δήλωσε.

«H κυρία Αντωνοπούλου ζήτησε και έλαβε 1.000 ευρώ μηνιαίως επίδομα ενοικίου ως κάτοικος Νέας Υόρκης.
Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να επιστρέψει αμέσως και εντόκως τα χρήματα και να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες.
Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε παραίτηση, αλλά κάτι τέτοιο σε αυτήν την Κυβέρνηση δεν συνηθίζεται ακόμη και αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι. Εδώ όμως χάθηκε και το φιλότιμο».

ΠΑΣΟΚ : Άμεση παραίτηση

Ανακοίνωση για το θέμα έκανε και το ΠΑΣΟΚ στην οποία αναφέρει.

“Η κυρία Αντωνοπούλου (και ο Υπουργός Σύζυγός της) λαμβάνουν επίδομα ενοικίου 12.000 ευρώ το χρόνο, με διάταξη που έφεραν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Απαράδεκτη πρόκληση, όταν όχι μόνο έχουν τεράστια περιουσία, αλλά διαθέτουν αποδεδειγμένα ιδιόκτητη οικία στην Αττική.

Τα «καλά και συμφέροντα» με κάλυψη του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Η κυρία Υπουργός θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί και η επιδότηση να διακοπεί.”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: