Παραδίδει σύντομα και την προεδρία του SPD, όπως όλα δείχνουν, ο Σουλτς: Πιθανή διάδοχoς η Νάλες




Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μέσα στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, μετά τη δήλωση –την περασμένη Παρασκευή- του Προέδρου Μάρτιν Σουλτς ότι δεν θα είναι αυτός ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

Όλα τώρα δείχνουν πως ο Σουλτς θα παραδώσει και την Προεδρία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στην Αντρέα Νάλες, αρχηγό της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, όπως ήδη είχε προαναγγελθεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας ‘Μπιλντ’, ο Μάρτιν Σουλτς είναι αποφασισμένος να προχωρήσει πολύ γρήγορα τις διαδικασίες. Αρχικά το πλάνο προέβλεπε η Νάλες να ανέλθει στην προεδρία του κόμματος τον Μάρτιο, όμως μετά τις εξελίξεις της Παρασκευής, ο Σουλτς φαίνεται πως θα επισπεύσει τις κινήσεις του και από την ερχόμενη Τρίτη είναι πιθανό η Αντρέα Νάλες να είναι η νέα Πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών.

Ο κ. Σουλτς πήρε την απόφαση να μην είναι ο ίδιος Υπουργός Εξωτερικών την περασμένη εβδομάδα, καθώς του ασκήθηκαν ιδιαίτερα ισχυρές εσωκομματικές πιέσεις και ήρθε σε σφοδρή σύγκρουση με τον νυν Υπουργό Εξωτερικών και κομματικό του σύντροφο, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Έτσι, ο Μάρτιν Σουλτς μέσα σε λίγες ημέρες έχασε τα πάντα και ενώ κατείχε τη θέση του Προέδρου του κόμματος και προαλείφονταν και για ΥΠΕΞ, βρέθηκε ξαφνικά να είναι ένας απλός βουλευτής.

Να αναφερθεί πως σε όλα τα παραπάνω μεγάλο ρόλο παίζει και η εσωκομματική ψηφοφορία των μελών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, πού θα ξεκινήσει σε μια εβδομάδα και θα τερματισθεί στις 4 Μαρτίου.

Στην ψηφοφορία αυτή τα μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος καλούντα να υπερψηφίσουν ή να καταψηφίσουν την συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες, συμφωνία που ανακοινώθηκε την περασμένη Τετάρτη.

Αναλυτές επισημαίνουν πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αυτής πρέπει να θεωρείται ανοιχτό και τίποτε ακόμη δεν είναι σίγουρο.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος – Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ 11/02/2018 13:30

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: