Παραδέχεται πέντε Ρώσους νεκρούς από τα αμερικανικά πλήγματα στην Συρία το Κρεμλίνο




Εξαιτίας της αεροπορικής επιδρομής που πραγματοποίησαν δυνάμεις της συμμαχίας υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, σκοτώθηκαν πέντε Ρώσοι, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ για “εκατοντάδες νεκρούς Ρώσους» , η Ζαχάροβα τα χαρακτήρισε «κλασικό είδος παραπληροφόρησης», υπογραμμίζοντας ότι «δεν ήταν ούτε τετρακόσιοι, ούτε διακόσιοι, ούτε εκατό και ούτε δέκα», τονίζοντας ότι πρόκειται για πέντε νεκρούς οι οποίοι είναι Ρώσοι.

«Υπάρχουν τραυματίες, αλλά όλα αυτά απαιτούν επαλήθευση και πρωτίστως της υπηκοότητας τους , αν είναι δηλαδή όλοι πολίτες της Ρωσίας ή άλλων χωρών», προσέθεσε η Ζαχάροβα. Η ίδια διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για Ρώσους στρατιωτικούς, τονίζοντας ότι στην εμπόλεμη αυτή περιοχή της Συρίας βρίσκονται πολλοί άνθρωποι απ’ όλες τις περιοχές του κόσμου, περιλαμβανομένης της Ρωσίας και των χωρών της ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών) με «διαφορετικούς σκοπούς» ο καθένας και είναι δύσκολο να ξέρει τι κάνει ο καθένας τους.

«Το ενδιαφέρον είναι ότι οι πρώτοι που μετέδωσαν την παραπληροφόρηση αυτή, ίσως και πριν τη μεταδώσουν ακόμη τα γνωστά ΜΜΕ στα δικά τους δίκτυα ενημέρωσης, είναι οι αντικυβερνητικοί Σύροι μαχητές», δήλωσε επίσης η Ζαχάροβα.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

15/02/2018 17:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ TASS, Reuters, AFP
Μόσχα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: